Categorie: Zomer

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een plaats waar dorpse gezelligheid en geschiedenis samenkomen. Het dorp is 1000 jaar geleden ontstaan als een vissersdorp en heeft een vuurtoren, de J.C.J van Speyk, vissershuisjes en een authentiek en autovrije dorpskern en een Pompplein

Wie een bezoek brengt aan Egmond aan Zee kan naar het prachtige strand of wandelen door de duinen en genieten van alle facetten van dit echte toeristen dorp. Kom winkelen in de gezellige Voorstraat met zomers op woensdag een avondmarkt (braderie) en de vele leuke winkeltjes die 7 dagen per week open zijn. Geniet culinair bij de vele restaurantjes en terrassen waar je heerlijk kan vertoeven.

Egmond aan den Hoef

Egmond aan den Hoef Vol met historie en prachtige natuur. In het centrum vindt je de ruïne van het Slot op den Hoef en het Cultuurhuis Huys Egmond. Hier kun je de rijke historie van dit dorp voelen en beseffen hoeveel verhalen hier verborgen liggen.

Egmond-Binnen

Egmond-Binnen. Hier vindt u de oudste abdij van Nederland, de Abdij van Egmond. De abdij is open voor bezoekers, je kan hier genieten van de prachtige architectuur en het omliggende landschap. Zomers zijn er natuurlijk de bollenvelden. Je kunt er fietsen, wandelen of paardrijden in het Duingebied. Parkeren is altijd gratis!

Overnachten

Egmond, de drie dorpen in Noord-Holland zijn de ideale bestemming voor een heerlijke vakantie aan de Noordzeekust. Of je nu houdt van natuur, cultuur, sport of ontspanning, in Egmond aan Zee vind je het allemaal. En natuurlijk wil je ook een fijne plek om te verblijven tijdens je vakantie. Daarom heeft Egmond een ruim aanbod van accommodaties, zodat je altijd een geschikte optie vindt die past bij jouw wensen en budget.

Van gezellige hotels zoals het Zuiderduin en pensions tot comfortabele appartementen en zomerhuizen. Van knusse B&B’s tot ruime campings en groepsaccommodaties. Wacht niet langer en ontdek zelf wat Egmond aan Zee te bieden heeft!

Uitgaansmogelijkheden

Egmond aan Zee biedt genoeg uitgaansmogelijkheden. Op het Pompplein vind je verschillende restaurants en cafés. Kom gerust een weekendje naar Egmond, je zult zich zeker vermaken. De horecazaken in Egmond bieden verzorging voor eten, drankjes en vermaak tot in de late uurtjes.

  • Hotels
  • Appartementen
  • Zomerhuis - Chalet
  • Campings
blank
blank

Pin It on Pinterest

Info
Right Menu IconMenu