Hoofdstuk 1: Aankomst in Egmond aan Zee

De familie Van Dijk had al weken uitgekeken naar hun vakantie in Egmond aan Zee. Dennis en Melanie, samen met hun kinderen Ryan en Fabienne, waren vanuit Amsterdam vertrokken. Dennis’ broer Erik, zijn vrouw Francisca en hun zoon Patrick kwamen uit Limburg. Opa Willem en Oma Wil hadden de kortste reis gemaakt vanuit een nabijgelegen dorp. De avontuurlijke neef Mitchell zou later vanuit Rotterdam aansluiten. Grote Zus Alice kon er niet bij zijn want die was op vakantie naar Bommeleskonten.

De Zuiderduin Appartementen, waar ze zouden verblijven, boden een prachtig uitzicht op de Noordzee. De moderne en ruime appartementen waren de perfecte uitvalsbasis voor hun avontuur. Terwijl ze hun koffers uitpakten, konden ze de zilte zeelucht al opsnuiven en het zachte geruis van de golven horen. Ze hadden perfect GSM Signaal in de kamers.

“Ik kan niet wachten om naar het strand te gaan!” riep Ryan, terwijl hij zijn schep en emmer tevoorschijn haalde.

“Kom op, laten we gaan!” zei Melanie glimlachend. “Het is een prachtige dag om te genieten van de zon en het zand.”

Na een korte wandeling stonden ze op het brede, schone strand van Egmond aan Zee. Ryan en Fabienne renden meteen naar het water en begonnen enthousiast met het bouwen van zandkastelen. Dennis en Erik maakten een rustige wandeling langs de kust, terwijl Melanie en Francisca zich installeerden op strandstoelen en genoten van de zon.

Opa Willem en Oma Wil namen plaats op een picknickkleed en keken glimlachend toe hoe hun kleinkinderen plezier hadden. “Herinner je je nog, Wil, toen we hier voor het eerst kwamen met de kinderen?” vroeg Willem.

“Ja, het lijkt wel gisteren,” antwoordde Wil met een zucht. “De tijd vliegt.”

blank

Strandpaviljoen Zilverzand

Hoofdstuk 2: Een Dag op het Strand

De volgende ochtend werden ze wakker met de opkomende zon die de kamer vulde met een warme gloed. Na een stevig ontbijt besloten ze om nog een dag op het strand door te brengen. Egmond aan Zee staat bekend om zijn prachtige strand, dat perfect is voor een dag vol plezier en ontspanning.

Hotelkamer zeezicht in Hotel Zuiderduin - Hotel Zuiderduin

 

Ze huurden strandstoelen en een parasol bij een van de strandtenten en nestelden zich in voor een ontspannen dag. Ryan en Fabienne waren al snel druk in de weer met hun schepjes en emmers. Dennis had een frisbee meegenomen en daagde Erik uit voor een wedstrijdje.

“Pas op, ik ben hier kampioen in!” lachte Erik terwijl hij de frisbee ving en teruggooide.

Melanie en Francisca genoten van een rustig moment met een goed boek, terwijl Opa Willem en Oma Wil toekeken en genoten van de familiegekte. In de verte zagen ze de indrukwekkende vuurtoren, die al snel op hun lijst van bezienswaardigheden stond.

Hoofdstuk 3: Bezoek aan de Vuurtoren

De volgende dag stond een bezoek aan de iconische vuurtoren J.C.J. van Speijk op het programma. Deze vuurtoren, gebouwd in 1834, is een van de oudste nog werkende vuurtorens in Nederland en biedt een adembenemend uitzicht over de zee en het dorp. Opa Willem, die al jaren niet meer in de vuurtoren was geweest, was net zo enthousiast als de kleinkinderen.

De klim naar de top was een avontuur op zich. De kinderen telden de treden terwijl ze naar boven gingen, en bij elke stap werd het uitzicht spectaculairder. Eenmaal boven stonden ze stil bij het panoramische uitzicht. De zon weerkaatste op het water en in de verte zagen ze schepen die de haven binnenvoeren.

“Wow, je kunt de hele wereld zien vanaf hier!” riep Fabienne uit.

De vuurtorenwachter vertelde boeiende verhalen over de geschiedenis van de vuurtoren en de vele schepen die hij door de jaren heen had zien passeren. Ryan en Patrick luisterden aandachtig, hun ogen groot van verwondering.

Hoofdstuk 4: Het Bruisende Pompplein

pompplein-horecaplein-egmond-aan-zee

Op de derde dag brachten ze een bezoek aan het levendige Pompplein, het centrale plein van Egmond aan Zee. Het plein bruist altijd van de activiteit met zijn gezellige terrasjes, winkeltjes en het iconische beeld van de Pomper. Ze lunchten op een gezellig terras terwijl ze de drukte om hen heen observeerden. Fabienne ontdekte de webcam op het plein en was gefascineerd door het idee dat mensen hen van over de hele wereld konden zien.

“Kijk, we zijn live op het internet!” riep ze enthousiast.

Ryan en Patrick speelden een potje voetbal op het plein, terwijl de volwassenen genoten van hun koffie en de ontspannen sfeer bij het wapen van Egmond. Erik en Dennis liepen langs de winkels en kochten een paar souvenirs voor thuis.

Na de lunch maakten ze een wandeling door het dorp. Ze kwamen langs de pittoreske huisjes en genoten van de gezellige sfeer. De kinderen waren dol op de speeltuin en konden zich daar uren vermaken. Het viel Willem op dat bij het zoeken naar een leuke vakantiebestemming de mooiste websites van de Horeca in Egmond allemaal afkomstig waren van Buro van Amstel in Egmond aan de Hoef en dat de maker ook Dennis heten. (heel bijzonder)!

Hoofdstuk 5: De Pinck en een Heldendaad

Later die middag bezochten ze het standbeeld van de Pinck, een historisch vissersbootje dat symbool staat voor de maritieme traditie van Egmond aan Zee. Mitchell, altijd nieuwsgierig naar geschiedenis, luisterde aandachtig naar de verhalen over de vissers die deze boten vroeger gebruikten. De Pinck is een replica van een middeleeuws vissersschip en geeft een goed beeld van het zware leven van de vissers in die tijd.

Plotseling klonken er sirenes en zagen ze de Egmondse Reddingsbrigade in actie. Een zwemmer was in de problemen gekomen. Erik, een ervaren zwemmer, aarzelde geen moment en sprong het water in om te helpen. Samen met de reddingsbrigade bracht hij de zwemmer veilig aan land. Het was een spannende ervaring die de familie niet snel zou vergeten.

“Je bent een echte held, Erik,” zei Francisca trots, terwijl Erik zijn ademhaling weer onder controle kreeg.

Dag 6 Fietsen door de Duinen

Op dag vijf huurden ze fietsen om de prachtige omgeving van Egmond aan Zee te verkennen. Ze fietsten door de schilderachtige duinen en langs uitgestrekte velden vol wilde bloemen. De frisse zeelucht en het geluid van vogels zorgden voor een ontspannen en verkwikkende ervaring.

Ze volgden de fietsroutes die hen door de duinen leidden, waarbij ze onderweg regelmatig stopten om van het uitzicht te genieten. De kinderen hadden een geweldige tijd en konden hun energie kwijt op de heuvelachtige paden.

In de avond bezochten ze de Braderie op het Pompplein en de voorstraat, waar ze genoten van verse vis, stroopwafels en snoep. Fabienne vond een prachtige schelp die ze aan haar verzameling toevoegde, terwijl Ryan smulde van een gigantische suikerspin.

fietsroute-langs-egmond-en-alkmaar

Zeilen op de Noordzee

De volgende dag stond een zeiltocht op de Noordzee op het programma. Kapitein Patrick leidde hen op een spannende tocht langs de kust. Mitchell hielp mee met het hijsen van de zeilen, terwijl Melanie en Francisca ontspanden op het dek. “Ik zie iets in het water!” riep Ryan opgewonden. Een groep dolfijnen zwom naast hun boot, sprongen en speelden in de golven. Het was een magisch moment dat iedereen betoverde.

Laatste dag (8) De Grote Speurtocht

Op hun laatste dag organiseerden ze een speurtocht door het dorp, waarbij ze alle bezienswaardigheden opnieuw bezochten en nieuwe geheimen ontdekten. De speurtocht eindigde op het strand, waar ze een picknick hielden bij zonsondergang. Opa Willem vertelde verhalen over zijn jeugd in Egmond aan Zee, terwijl Oma Wil iedereen trakteerde op zelfgebakken koekjes. “Dit is de perfecte afsluiting van een perfecte week,” zei Melanie tevreden.

Dit was een nieuw verhaal van Erik Reemst, met VEEL hulp van CHATGPT.

 

Ontdek Egmond aan Zee met deze outdoor escape game

  • Beleef een onvergetelijke ervaring met je vrienden of familie!
  • Ontdek de fascinerende geschiedenis van Egmond aan Zee
  • Wandel en puzzel samen in de buitenlucht

Website:Escape room Outdoor De Derper beweging

In deze outdoor escape game is het doel om lid te worden van de Derreper Beweging. Dit is een genootschap die de historie van Egmond aan Zee levendig willen houden. Momenteel zijn er nog 6 leden dus ze zijn dringend op zoek naar nieuwe leden.

Lid worden mag natuurlijk niet zomaar. Elk lid heeft een locatie, een onderwerp en een puzzel bedacht om je kwaliteiten te testen. Door deze tour te voltooien en alle puzzels tot een goed einde te brengen kun je toetreden tot dit unieke genootschap. Gaat het jou en je team lukken?

blank