Stortbui laat straten onderwater lopen in Egmond aan Zee.

Restaurants op het Pompplein en het Cafe de Werf in de zuiderstraat veel wateroverlast.

 

De plotselinge stortbui die over ons last raasde die middag veroorzaakte veel schade en wateroverlast, het waterbassin welke onder het Pompplein in Egmond aan Zee ligt voldeed niet en de Zuiderstraat en Voorstraat van Egmond aan Zee ter hoogte van het Horecaplein liep onderwater. De vrijwillige brandweer werd in alle haast opgeroepen door Ab Venema van Pizzeria Angelo’s om het water weg te pompen. Met brandslangen tot aan de hoofdstrandopgang van Egmond werd gelukkig het water snel weggepompt, maar de schade valt dusver nog niet te overzien.

Ab Venema die zelf bij dit brandweerkorps werkt dirigeerde met grote snelheid en professionele aanpak zijn collega’s tot actie, hopend hierbij nog meer schade aan zijn eigen zaak en die van zijn collega-horecazaken te beperken. Bij het strand zag je de stroom van water wel 20 centimeters diep over de weg heen lopen. Auto’s reden een rivier van water in bij de weg langs de strandafgang.

Beelden zijn samengevat door Erik Reemst met beelden van de Live webcams van Webcamegmond.nl , Egmond.nl en Egmondaanzee.info.