TOPATLETEN BLIKKEN VOORUIT OP STRIJD TEGEN DE ELEMENTEN

Tijdens de persconferentie in Strandhotel Golfzang in Egmond aan Zee werd vandaag vooruitgekeken naar de 22e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond en de 48e NN Egmond Halve Marathon. Ivar Slik en Tessa Neefjes vertelden hoe zij ervoor staan voor de strandrace van morgen en Khalid Choukoud, Björn Koreman en Nienke Brinkman spraken hun verwachtingen uit voor de halve marathon op zondag.

Voor komend weekend zullen de weersomstandigheden weer een belangrijke rol spelen voor de duizenden fietsers en hardlopers. Er wordt aardig wat wind voorspeld. Op zaterdag windkracht 4 tot 5 uit het zuiden en zondag waait het wat harder met vlagen tot windkracht 7 en is het iets natter. Alle ingrediënten voor een enerverende wedstrijd en een prachtige strijd tegen de elementen.

NN Egmond Halve Marathon
Een dag later klinkt om 12.16 uur het startschot van de NN Egmond Halve Marathon, waar in totaal 15.000 hardlopers aan meedoen. De vrouwen bijten het spits af met een voorsprong van 9 minuten en 17 seconden op de mannen. Het verschil tussen het parcoursrecord van de mannen en vrouwen. De man of vrouw die het eerste over de finish komt op de Boulevard Noord, wint een extra prijs.

De grootste kanshebster om de mannen voor te blijven is Nienke Brinkman, de Nederlands recordhoudster op de marathon. Brinkman wordt gezien als de hardloopsensatie van dit moment en staat dit weekend voor het eerst in Egmond aan de start: “Ik heb alle verhalen over het strand en de wind gehoord, dus ik was niet van plan om aan kop te gaan rammen.” Ervaren ‘Egmond’ lopers Khalid Choukoud en Björn Koreman weten als geen ander dat dit de beste strategie is. Choukoud: “Dit is een van de leukste wedstrijden om te lopen, je richt je niet echt op een tijd, maar op een goede klassering. Het gevecht met het strand en de duinen, dat is toch heel anders dan dat je een snelle wedstrijd loopt”. Koreman is benieuwd hoe zijn vorm is aan het begin van dit nieuwe jaar: Vorige week zaterdag liep ik nog een 10 km in Madrid als test voor komende zondag. De vorm is goed genoeg om mee te gaan strijden in de kop van de wedstrijd”.

Brinkman krijgt voor het damespodium concurrentie van Jill Holterman, Bo Ummels en Andrea Deelstra. Voor het mannenveld heeft organisator Le Champion verder Stan Niesten, Ronald Schröer, Gianluca Assorgia en Lucas Nieuweboer vastgelegd. Vanuit België komen de broers Soufiane en Lahsene Bouchikhi in actie.

Live te volgen
De NN Egmond Halve Marathon is zondag van 12.00 tot 14.30 uur op televisie live te volgen via NH Sport. Beide evenementen zijn daarnaast op de radio en TV live te volgen via de regionale zender RTV 80. Op zondagavond is tenslotte een samenvatting van de NN Egmond Halve Marathon te zien bij NOS Studio Sport.
Bron: https://www.nnegmondhalvemarathon.nl

Foto: https://wemakeitspark.nl/