Gemeente Bergen ondersteunt ook dit jaar van harte de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart. Op deze dag komen in het hele land mensen in actie voor een schoon Nederland.

 

Opschoonpakket van de gemeente

Doet u mee met een eigen opschoonactie? Geef dit dan ook even aan ons door, dan kunt u van ons een opschoonpakket krijgen. Daarin zitten spullen die u voor uw actie kunt gebruiken, zoals afvalgrijpers of afvalzakken. Stuur een e-mail naar [email protected]. Zet in de onderwerpregel ‘Opschoondag 2024’ en in het bericht uw contactgegevens en de locatie van uw actie.

Over deze dag

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Dit is de 22e editie, de afgelopen jaren organiseerden al vele inwoners diverse opruimacties in hun buurt. Lees meer over de Opschoondag

Doe mee aan de Landelijke Opschoondag en maak Nederland schoner!

Dus op de derde zaterdag van maart bundelen Nederlanders hun krachten tijdens de Landelijke Opschoondag, een initiatief van NederlandSchoon. Deze dag staat in het teken van bewustwording rondom zwerfafval en moedigt iedereen aan om samen de handen uit de mouwen te steken voor een schonere leefomgeving.

Wat is de Landelijke Opschoondag?

Georganiseerd door NederlandSchoon, is de Landelijke Opschoondag een jaarlijks evenement dat plaatsvindt op de derde zaterdag van maart. Het hoofddoel is simpel maar krachtig: het bewustmaken van mensen over de impact van zwerfafval en het aanmoedigen van gemeenschappen om gezamenlijk zwerfafval op te ruimen.

Hoe kun je deelnemen?

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze opruimactie. Of je nu een individu, gezin, school, bedrijf of lokale gemeenschap vertegenwoordigt, je kunt je steentje bijdragen aan een schonere omgeving.

Wat staat er op het programma?

Deelnemers komen samen om zwerfafval op te ruimen in hun directe omgeving. Of het nu gaat om parken, straten, stranden of natuurgebieden, elke bijdrage telt. Vaak worden er specifieke acties georganiseerd op verschillende locaties, en samenwerking tussen lokale overheden, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties speelt een belangrijke rol.

Waarom meedoen?

Niet alleen draag je bij aan een schonere leefomgeving, maar de Landelijke Opschoondag heeft ook als doel bewustwording te creëren. Begrip kweken over de oorzaken en gevolgen van zwerfafval kan leiden tot gedragsverandering, niet alleen bij deelnemers, maar in de bredere samenleving.

Hoe je kunt meedoen:

Als je van plan bent deel te nemen, kun je contact opnemen met NederlandSchoon of lokale initiatieven volgen. Zij voorzien deelnemers van informatie, materialen en communicatiemiddelen om de boodschap van de Landelijke Opschoondag te verspreiden.

Dus, trek je handschoenen aan en sluit je aan bij duizenden anderen op de Landelijke Opschoondag. Laten we samen een positieve impact maken op onze omgeving en Nederland een stukje schoner achterlaten!