De Egmondse Nieuwjaarsduik, die bekend stond als de gezelligste nieuwjaarsduik van Nederland, bood een verfrissende start van het nieuwe jaar. Bezoekers konden in de aanloop naar het evenement hun tickets bestellen en zo de felbegeerde “Egmond” muts bemachtigen, een symbool van lef en steun voor Stichting ALS.

Het spektakel begon op het strand met live muziek vanaf 12:00 uur en een opzwepende warming-up om 13:30 uur. Om 14:00 uur dook iedereen de Noordzee in, waarna ze werden beloond met een hartverwarmende kop erwtensoep, vers bereid door lokale restaurants.

Na de duik was het feest nog niet voorbij. Bezoekers genoten van nieuwjaarsborrels en livemuziek op diverse locaties, en sommigen waagden zelfs een dansje om het nieuwe jaar in te luiden.

Tickets konden voor €7,50 worden besteld, inclusief een onvergetelijke ervaring, een Egmond muts, Zelf gemaakt verse erwtensoep, medaille, en een €1,00-donatie aan Stichting ALS. Deelname was op eigen risico, dus het was belangrijk om op tijd te komen en de praktische tips voor een veilige duik te volgen. Het was een onvergetelijke ervaring, en we kijken uit naar de volgende editie!

Bekijk hier de video's van de
Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee

Ook Op Basisschool De Kiem in Egmond aan den Hoef!”

Op basisschool De Kiem in Egmond aan den Hoef is het niet alleen de jaarlijkse musical of het spannende kamp dat op het programma staat voor groep 8, maar ook de Egmondse Nieuwjaarsduik die tot de vaste tradities behoort. Op de laatste dag voor de vakantie daagde Tom Valkering van de Egmondse Nieuwjaarsduik alle leerlingen, meester Jordy en juf Tess uit voor de duik in de Noordzee. Een uitdaging die met enthousiasme werd ontvangen door de leerlingen en meester Jordy. Juf Tess, hoewel twijfelend, liet zich overhalen door het zangtalent van haar leerlingen, die luidkeels zongen: “Juf Tess gaat duiken!” Een belofte werd gemaakt: ze zou niet verslappen en zou deelnemen aan de duik met haar klas.

Na de Nieuwjaarsduik wachtte iedereen een welverdiende medaille, en de keuze tussen een kop erwtensoep van een lokaal Egmonds restaurant of een warme kop chocolademelk. Tom Valkering beloofde een euro te doneren aan Stichting ALS voor elke leerling die deelnam aan de duik, net zoals alle andere deelnemers dat deden.

Daag Jij Iemand Uit voor 2025?

Wil jij iemand uitdagen om mee te duiken? Leg een ticket onder de kerstboom en geef het cadeau van lef en solidariteit. Met de felbegeerde “Egmond” muts op je hoofd laat je zien dat je niet alleen de uitdaging aanging maar ook hebt gedoneerd aan Stichting ALS, een ware heldendaad. Laat niemand in de kou staan en geef ze dat warme gevoel. Bestel je tickets op www.nieuwjaarsduikegmond.nl.

Egmondse Nieuwjaarsduik: Een Unieke Ervaring

Met 3000 bezoekers behoort de Nieuwjaarsduik van Egmond aan Zee tot een van de grootste en gezelligste duiken in Nederland. Uniek in zijn soort, krijg je hier de felbegeerde “Egmond” muts en geniet je van verse erwtensoep van lokale restaurants, waaronder Restaurant Natuurlijk en Bad Egmond. De publiekstrekker is de warming-up, geleid door Renate de Goede, waar alle deelnemers zich opwarmen met een dansje. Voor en na de duik zijn er volop horecagelegenheden en winkels om op te warmen, waardoor het een leuke dag is voor het hele gezin, zelfs als je besluit niet de zee in te duiken.