We kunnen je gelukkig weer onze tentoonstellingen laten zien. Er zijn natuurlijk nog wel regels: het mondkapje op en afstand houden van elkaar. Voorlopig is de galerie alleen geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Van Dirck Nab kennen we vooral het werk dat hij maakt in en van de duinen. Een schetsboek in groot formaat is aangekocht door het Prentenkabinet van het Rijksmuseum te Amsterdam. Ook het Henriëtte Polak museum te Zutphen is in het bezit van zijn werk. Hij exposeert in galeries en musea in binnen- en buitenland. Dirck Nab volgde zijn opleiding schilderen aan de Vrije Academie in den Haag. We zien bij De Kapberg zijn schilderijen en ingekleurde etsen van bloemen. Dien Jorien Geertsma maakt keramiek. Haar werk is meestal een spel met vorm en functie dat zich afspeelt tussen de tweede en de derde dimensie. Met plezier neemt ze een loopje met waarneming en werkelijkheid en daagt ze daarbij graag de grenzen van het materiaal uit. Meestal werkt ze een paar jaar aan een onderwerp tot iets nieuws haar uitdaagt. Ze heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en was docente handvaardigheid. Ze exposeerde onder andere in Museum Kranenburgh in Bergen.

Ursula Neubauer is internationaal bekend door haar grafisch werk, sinds een aantal jaren maakt ze ook video’s. Verbondenheid met de natuur is de kern van haar werk. Ze werd geboren in München in Duitsland, en behaalde haar Master of Fine Arts aan de Carnegie Mellon University, Pittsburgh PA. Sinds 1983 woont en werkt ze in Amsterdam en haar prenten, tekeningen en videowerk zijn in binnen- en buitenland tentoongesteld en verzameld in musea, bedrijven en in privécollecties.

De tentoonstelling kun je zien van 14 mei tot en met 20 juni.

Het adres is Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef.
Voor meer informatie: www.galeriedekapberg.nl.