Groeten uit Egmond aan Zee en tot volgend Jaar

Colum van de website beheerder Erik 

Het was weer een bewogen jaar, dit jaar scheen de zon vaak toch iets langer, vaker of warmer voor veel inwoners en bezoekers van ons mooie dorp aan de Noordzeekust.

Egmond aan Zee ligt er nog, we zijn niet weggespoeld of weggestemd en u wellicht als toerist vond ons weer in groten getale na een verplichte pauze van dik 2 jaar.

 We zijn blij dat de mensen onder ons er nog zijn, al verloren we zeker in ons Derp wat glorie en personages met gewicht. Cees Kager, Peter Jonker of John Houtenbos of maar wat namen te noemen. Alle horeca bedrijven hadden het te druk zonder genoeg personeel en het strand was na de storm weer een stukje korter. Maar ook leuke dingen zoals de Fjoertoer, de opleving van toeristen en de gezelligheid in het dorp zorgden natuurlijk weer voor een uiteindelijk voor de meeste mensen een succesvol jaar. De sint kwam weer aan en De boei stond op met bestaan, Jooi kwam erbij en Patricia en Jeroen waren daar van de Partij. De klok verdween ook maar er kwam een ware nieuwe Beachclub bij om te Chillen en te grillen.

De nieuwe supermarkt is een feit, maar veel veranderd is er niet, de meeste gezichten kennen we nog. De Visserijdag sloegen we over zonder vrijwilligers, maar de Botenclub de Werf groeide en bloeide. Ritske en de Fam. Groot deed ook dit jaar weer veel goed voor ons dorp heb ik gehoord. Dus het Zuiderduin mag blijve!!

GSMVERSTERKERS.NL

Veel over geslagen

Ik vergeet vast 80% te benoemen wat er is veranderd, verbeterd, verslechterd of is aangepast in Egmond, zo gaan de parkeerprijzen weer omhoog en wordt de verhuur van zomerhuizen verder zwaarder belast. Wel deel ik de mening dat meer inwoners met echte huizen deze ook moeten bewonen en niet verhuren. Anders zijn we straks Venetie aan de Noordzeekust waar 80% toerist is en niemand meer echt inwoner.

Mooie zomer

Van de zomer was ik met vrouw en kind een paar dagen op huisoppas van mijn ouders, het was vermaak zoals vroeger in Cafe de werf, Patrick Westerbeek en nog een paar leeftijdsgenoten zorgden voor een ouderwets gezellige avond daar, en aankomende zomer zou het zeker leuk zijn dit te mogen herhalen. Ikzelf vertrok jaren terug al omdat het niet te betalen was. Maar deze lijn lijkt nog steeds door te worden getrokken.

Toch blijft Egmond aan zee trekken voor vele uit Nederland en Omliggende landen waar vooral zoals altijd Duitsland de grote motor is om het voortbestaan te garanderen. Ondanks alle inzet door de gemeente dit af te remmen. Zo klaar. Mijn stukje over mijn dorp. Voor nu wens ik iedereen de allerbeste wensen en een gelukkig nieuwjaar ook van mijn Ouders Wil en Willem Reemst en me zus Alice, Ab en haar kids, kleinkinderen enzovoort. Ik weet zeker dat mijn Zoon Ryan ook aankomend jaar bijna elke weer weer op logeren komt en zeker een Pizza gaat halen bij me zus. 

Groeten uit Zwaag. Welgemeend, Erik Reemst

De foto’s in de  Collage zijn natuurlijk van Sjef en Rob Glas

0 reacties