Heb je vaak gehoord van de prachtige stranden in Egmond aan Zee en heb je besloten om je volgende vakantie in Egmond aan Zee door te brengen ? Je hebt dus zeker een fantastische beslissing genomen, want de plek nodigt je letterlijk uit om er even tussenuit te gaan en is echt een van de mooiste Nederlandse plekjes, die aan zee ligt. Wij willen je exclusieve tips geven voor een perfecte vakantie in Egmond aan Zee . Een perfecte plek om het dagelijkse leven even achter je te laten, maar ook een goed startpunt voor diverse excursiebestemmingen. Laat u inspireren door onze

Tips voor uw vakantie in Egmond aan Zee

Egmond aan Zee: strand

Het strand van Egmond aan Zee is waarschijnlijk het paradepaardje van het heerlijke vakantieoord. De vakantieganger merkt meteen dat het strand erg schoon en ruim is en perfect is voor lange wandelingen, bijvoorbeeld met je hond. Het strand bij Egmond aan Zee nodigt ook uit om te zonnen en te ontspannen. Je kinderen zullen ook dol zijn op de stranden, dus er zijn hier afgebakende gebieden waar je kleintjes kunnen vliegeren of andere spannende activiteiten kunnen ervaren.

Door het eb hebben uw kinderen in Egmond aan Zee de kans om op avontuur te gaan en op de oceaanbodem op zoek te gaan naar kleine zeedieren, want waar is er meer eb en vloed dan op de Noordzee? De blauwe vlag is een ander signaal dat het strand van Egmond aan Zee u gewoon uitnodigt om te ontspannen. Nu denk je wat de blauwe vlag betekent? Maar we kunnen u geruststellen, want de blauwe vlag is slechts een keurmerk voor bijzonder schone stranden en een goede zwemwaterkwaliteit . Op het strand van Egmond aan Zee zijn welzijn en ontspanning aan de orde van de dag.

Vakantie met hond in Egmond aan Zee

Uw hond zou erg teleurgesteld zijn als hij niet mocht deelnemen aan uw vakantie. Egmond is , net als veel andere kustplaatsen in Nederland, zeer hondvriendelijk en heeft een paar hondenstranden te bieden. Van oktober tot mei kunnen uw honden de hele dag actief zijn en zonder lastige lijn op het strand. Tijdens de zomer moet u echter rekening houden met de andere vakantiegangers op de stranden. Gedurende deze tijd bent u verplicht om uw hond aangelijnd te houden tussen 9.00 uur en 19.00 uur. Daarvoor en daarna is de lijnverplichting echter niet meer van toepassing. Een vakantie met je hond in Egmond aan Zee staat dan ook niets in de weg.

De gemeente Egmond en haar bezienswaardigheden

Egmond aan Zee en de gemeente zijn bij lange na niet groot, maar toch een absolute toeristische trekpleister. En niet alleen vanwege het heerlijke strand, maar ook vanwege de bijzondere flair van de stad. De historische vissershuisjes bepalen de straten van de gemeente en lijken daardoor een beetje op bezienswaardigheden in Egmond aan Zee. Het dorp wordt genoemd sinds 977 na Christus en is vooral bekend om de benedictijnse abdij die sindsdien is gesloten. Het klooster is sinds 1950 weer in bedrijf en heeft aanzienlijk bijgedragen aan de opwaardering van het dorp. Abdij Egmond aan Zee is de oudste van Nederland. Een rondleiding door de abdij is op aanvraag beschikbaar en u krijgt te horen hoe het klooster in de tiende eeuw door de Vikingen werd verwoest. Er worden ook regelmatig concerten gehouden, waarvan sommige gratis kunnen worden bezocht.

Wat kun je doen in Egmond aan Zee?

Uw vrije tijd in Egmond aan Zee en omgeving kan worden gevarieerd. Bezoek zeker ook de vuurtoren JCJ van Speijk. De bezienswaardigheid van Egmond aan Zee is maar liefst 28 meter hoog en een van de oudste en belangrijkste vuurtorens van Nederland. Ze gaan 132 treden omhoog. Van daaruit heeft u een adembenemend uitzicht over het vasteland, maar vooral over de zee. Dus vergeet je camera niet! U kunt de vuurtoren bezoeken in juli en augustus tussen 19.00 en 21.00 uur. Buiten deze tijden kunnen bezoeken worden georganiseerd . Een andere culturele attractie is het kleine museum in Egmond aan Zee. Hier leer je veel over de geschiedenis en de voormalige bewoners van het voormalige vissersdorp.

Meer dingen te doen in Egmond aan Zee

je kunt doen in het midden van de plaats. Hier vind je verschillende kleine winkeltjes, gezellige terrasjes en bijzondere gebouwen. In het noorden van het stadje stop je voor een pittoreske kasteelkapel, die werd gebouwd in de 13e eeuw en een echte blikvanger is, vooral dankzij de prachtige ramen. Er vinden nog steeds veel bruiloften plaats in de paleiskapel. Elke donderdag tussen 9.00 en 14.00 uur is er ook een wekelijkse markt waar je de mogelijkheid hebt om typisch Hollandse specialiteiten te kopen. En als u uw ochtend al anders heeft gepland, kunt u tussen juni en augustus elke woensdag naar de avondmarkt gaan. De avondmarkt is in de zomer de traditie in Egmond aan Zee.

Egmond aan Zee: bestemmingen voor daguitstapjes

Rijden naar bestemmingen vanuit Egmond aan Zee

De omgeving van Egmond aan Zee heeft veel te bieden voor jong en oud. Het buitenspeelparadijs Batavier bij Alkmaar, dat met de auto in minder dan tien minuten te bereiken is, zou de perfecte tweede keus zijn, zeker voor uw kleintjes, als het niet voor het strand is. Hier kunnen uw kinderen veel plezier beleven voor weinig geld. U kunt de minigolfbaan uitproberen in het buitenspeelparadijs, of een paar waterdouches pakken op de waterglijbaan. U kunt ook met uw kleintjes de roeiboten op het meertje uitproberen. En voor de kleine honger zijn er ook de snackbar en het bijbehorende zonneterras.

Alkmaar

Ben je enthousiast over bijzondere steden? Dan raden wij een bezoek aan de stad Alkmaar aan. Vooral in de maanden mei tot en met september is de wereldberoemde kaasmarkt in Alkmaar de toeristische trekpleister bij uitstek. Net als Amsterdam, of vele andere Nederlandse steden, is Alkmaar een grachtenstad. Bij mooi weer zijn rondvaarten in Alkmaar bijzonder populair. Als je een muziekliefhebber bent, of misschien zelfs een Beatles-fan, raden we het Beatles Museum in Alkmaar aanbezoeken. Dit museum is sindsdien uitgebreid en biedt zijn bezoekers speciale zeldzaamheden en privécollecties van de Britse beat- en rockband en laat je deelnemen aan het succesvolle verhaal van een van de meest succesvolle bands aller tijden. Een wandeling door de oude stad, langs het indrukwekkende stadhuis van Alkmaar met zijn adembenemende architectuur, is ook de moeite waard. Alkmaar als dagelijks doel zou zeker op je to-do-lijst moeten staan.

Amsterdam

Slechts 35 kilometer van Egmond aan Zee ligt Amsterdam, een van de belangrijkste Europese steden, die je zeker moet bezoeken als je dat nog niet hebt gedaan. En zelfs als je ooit in Amsterdam bent geweest, is het zeker een tweede of derde keer de moeite waard, want de sfeer van de stad zal je altijd betoveren. Loop gewoon langs de grachten en bekijk de drukte van het toerisme onder het genot van een kopje koffie. Kies voor de Amsterdam City Card en geniet van specials tijdens je verblijf in Amsterdam. Met de “I amsterdam city card” kun je gratis of tegen een gereduceerde prijs bepaalde attracties kopen. Geniet met deze kaart bijvoorbeeld van de tijd in bijzondere musea of ​​gratis rondvaarten. Rondvaarten op een laat uur zijn bijzonder sfeervol en romantisch. Daarnaast kunt u gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer van het gemeentelijk transportbedrijf (GVB).