EGMOND AAN DEN HOEF – Het nieuwe seizoen in het Hoever dorpshuis De Hanswijk, Hanswijk 1 begint met een tentoonstelling in woord en beeld. Dit onder de noemer: ‘Dichter in Beeld’.

Dichter Arij van der Vliet en tekenaar Chris Duinmeijer begonnen hun bijzondere samenwerking aan het begin van Corona-periode. Zij besloten omdat ook het artistieke leven in lockdown was, zelf wat licht in de wereld te brengen. Dit door de gedichten van Arij te voorzien van een illustratie. Deze luchtige plakkaten van papier of karton werden in de etalage van de Bergense groente- en fruithandel Wokke aan de voorbijganger, en de buiten op de op zijn beurt wachtende klant, getoond. Een bloemlezing uit dit werk, aangevuld met nieuw werk, is nu samengebracht in Hanswijk.

Over het Duo

Dorpsdichter van Bergen Arij van der Vliet spiegelt het leven in korte en krachtige bewoordingen. Soms ontstaan er weidse horizonten en dan weer spreken zijn woorden een taal die op een vierkante meter of nog kleiner van toepassing is:  ‘Dragen en gedragen worden tot het vleugel wordt’. ‘Pindarotsjes: daar kan je niet van afvallen’. Dankzij de luchtige en vrolijke tekeningen van de te Egmond aan den Hoef geboren Chris Duinmeijer krijgen de gedichten bewoners, een gezicht, een zomerhuisje of zelfs een landschap met sloot waardoor de woorden nog anders spreken. Het is een bijzondere tentoonstelling in papier en karton, waar je als bezoeker rustig de tijd voor moet nemen om de gedichten van Arij goed op je in te laten werken en daarna het beeld te bekijken wat Chris daarvan heeft geschetst. De expositie in het dorpshuis Hanswijk is te zien tot begin januari 2023. De hele expositie is i.v.m. openingstijden en het gebruik van de zalen niet op ieder moment te bezichtigen. Het daarom is aan te raden om van te voren contact op te nemen met de beheerder van het dorpshuis op 072 5061492.ardt u de disclaimer.