EGMOND AAN ZEE – Op zaterdag 13 mei 2023 hielden de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) een open dag op het strand van Egmond aan Zee. Het was een geslaagd evenement dat het reddingswerk van de vrijwilligers liet zien en de bezoekers een kans bood om een boottocht op zee te beleven.

De open dag was onderdeel van de landelijke Reddingbootdag, een jaarlijkse campagne om aandacht en fondsen te werven voor de reddingstations. De ERB en de KNRM zijn particuliere stichtingen die afhankelijk zijn van donaties om hun werk te kunnen doen. Ze helpen en redden mensen en dieren in nood op het water, maar ook op het land en in het duingebied.

De bezoekers konden tijdens de open dag kennismaken met de redders en het materieel van de ERB en de KNRM. Er waren demonstraties, uitleg over het reddingswerk en een boottocht over zee op de reddingboot Adriaan Hendrik. Ook konden de bezoekers zich laten informeren over de opleidingen en de veiligheidsvoorlichting die de ERB en de KNRM verzorgen.

RTV80, een lokale radio- en televisiezender, sloot zich aan bij de open dag en maakte een videoverslag. De reportage is te zien op www.rtv80.nl.

De ERB en de KNRM bedanken alle bezoekers, donateurs en vrijwilligers voor hun steun en belangstelling. Ze hopen dat iedereen heeft genoten van deze bijzondere dag en dat ze volgend jaar weer veel mensen mogen verwelkomen.

  • De open dag werd gehouden op zaterdag 13 mei 2023, als onderdeel van de landelijke Reddingbootdag.
  • De open dag bestond uit demonstraties, uitleg over het reddingswerk en een boottocht over zee op de reddingboot Adriaan Hendrik.
  • RTV80, een lokale radio- en televisiezender, sloot zich aan bij de open dag en maakte een videoverslag.
  • KNRM Egmond is een vrijwillig reddingstation dat 24 uur per dag klaarstaat om mensen op het water te helpen en te redden. Het wordt al sinds 1824 gesteund door donateurs.
  • Egmondse Reddingbrigade is een reddingsbrigade die strandbewaking en waterveiligheidseducatie verzorgt.