blauwe+vlag

Wat een geweldig nieuws! Weervrouw Helga van Leur heeft de Blauwe Vlag uitgereikt aan de prachtige stranden van de gemeente Bergen, waaronder het strand van Egmond aan Zee.

Dit is een internationale erkenning voor de duurzame en milieuvriendelijke manier waarop deze stranden worden beheerd. Egmond aan Zee mag zich met trots het schoonste strand van Nederland noemen, met helder water, goede voorzieningen en een hoge veiligheid. Dit maakt het de perfecte bestemming voor een heerlijke vakantie aan zee!

Egmond aan Zee is een van de drie dorpen van Egmond, samen met Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef

Egmond aan Zee is een van de drie dorpen van Egmond, samen met Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef. Deze dorpen hebben elk hun eigen charme en geschiedenis, en bieden veel mogelijkheden voor recreatie en ontspanning.

Je kunt er genieten van de natuur, de cultuur, de gastronomie en de gezelligheid. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, zwemmen, surfen, vissen of winkelen, er is voor ieder wat wils in Egmond.

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Helga van leurs blauwe-vlag 2023
Blauwe vlag Egmond-binnen

Trots op de Blauwe Vlaggen

De gemeente Bergen is dan ook erg trots op de Blauwe Vlaggen die zij heeft ontvangen voor haar zes stranden: Bergen aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan Zee, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee en Camperduin.

Deze stranden behoren tot de mooiste en schoonste van Nederland, en trekken elk jaar vele bezoekers uit binnen- en buitenland. De Blauwe Vlaggen zijn een beloning voor de inspanningen die de gemeente en de ondernemers hebben geleverd om deze stranden zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

De gemeente Bergen nodigt je dan ook van harte uit om te komen genieten van haar prachtige stranden. Je zult er een geweldige tijd beleven, met respect voor de natuur en het milieu. De Blauwe Vlaggen wapperen voor jou!

De Blauwe Vlag is een initiatief van FEE

De Blauwe Vlag is een initiatief van FEE International, een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor het milieu en de duurzaamheid. De Blauwe Vlag wordt elk jaar toegekend aan stranden en jachthavens die voldoen aan strenge criteria op het gebied van waterkwaliteit, veiligheid, voorzieningen en educatie. De Blauwe Vlag is een teken van kwaliteit en vertrouwen voor de bezoekers en de beheerders.

De gemeente Bergen is al jarenlang een voorloper op het gebied van duurzaam toerisme en recreatie. De gemeente werkt samen met de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK), die de Blauwe Vlag-campagne in Nederland coördineert. De gemeente zorgt ervoor dat de stranden schoon en veilig zijn, dat er voldoende faciliteiten zijn voor de recreanten, dat er aandacht is voor de natuur en het milieu, en dat er educatieve activiteiten worden georganiseerd om het bewustzijn te vergroten. website van FEE