Laatste rondje van het reuzenrad met muziek na het zomerseizoen van 2021 in Egmond aan Zee.

Videobeelden van Egmonder Piet Zwaan.

 

Geen verlenging periode reuzenrad Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE – Exploitant Jan Vallentgoed van het 38 meter hoge reuzenrad in Egmond aan Zee, mag zijn rad niet langer in ‘Derp’ laten staan dan dinsdag 31 augustus.

Een ambtenaar van de gemeente Bergen reageerde onlangs afwijzend op zijn informele verzoek om de periode te verlengen tot en met de herfstvakantie. De gemeente Bergen staat dit niet toe omdat de eigenaar, de gemeente Bergen en omwonenden samen deze periode zijn overeengekomen. Op deze gronden is de vergunning verstrekt.

Bovendien maakte een Egmonder die tegenover het rad woont bezwaar tegen het reuzenrad. Ook een woningeigenaar die zelf niet in Egmond woont maar zijn woning verhuurt liet de gemeente weten niet blij te zijn met het reuzenrad. Een gemeentewoordvoerder bevestigt dit. “De bezwaarmakers klaagden over een beperkt uitzicht, geluidsoverlast van reuzenrad bezoekers en een beperkt aantal parkeerplaatsen.”

Vallentgoed, die vorig jaar zijn reuzenrad wel mocht laten staan tot en met de herfstvakantie, vroeg onofficieel verlenging tot en met oktober. Dit omdat hij in die maanden geen andere activiteiten kan ontplooien vanwege de coronamaatregelen. Vallentgoed: “Alle evenementen komen in die twee maanden te vervallen waardoor ik inkomsten misloop. Het zou daarom fijn zijn om het reuzenrad in Egmond aan Zee langer te laten staan.”

De exploitant […]