Hoever Dorpsfeest
en Slotfestijn Egmond aan den Hoef

blank
blank

Elk jaar in Juni zo ook dit jaar staat de Slotweg van 12.00 tot 17.00 uur. Wordt de Hoever Kunstmarkt gehouden. Kunstenaars zullen hun werk op ongeveer 60 kramen kramen te koop aanbieden. Voor de Slotkapel op de hoek van de Schoolstraat en de Slotweg is een terras ingericht, waar u een hapje en een drankje kunt nemen. Bij het terras zal life muziek ten gehore worden gebracht. Ook de Slotkapel zelf is geopend.

Er zullen weer vele kunstuitingen te zien zijn, zoals schilderijen, grafisch werk, keramiek en beelden. Ook is er plaats voor enkele oude ambachten. In en rondom de Slotkapel is van alles te doen voor de jongere kinderen. Net als voorgaande jaren kunnen zij zelf een kunstwerk maken. Ook dit jaar zoeken de kunstenaars, demonstraties geven op het gebied van houtbewerken, keramiek maken, graveren, enzovoort.

Tegelijk met de Hoever Kunstmarkt organiseert Stichting Historisch Egmond het Slotfestijn. Elk jaar wordt een historisch thema uit de Egmonden belicht. In 2014 stonden middeleeuwen centraal en werd een kijkje gegund in het leven om het kasteel van Egmond en de Slotkapel rond het jaar 1500. Ter hoogte van de slotruïne kon je talrijke personages en figuren uit de middeleeuwen ontmoeten.

Op het grasveld voor Hoeve Overslot was een tentenkamp uit die tijd ingericht waarin onder meer oude ambachten te zien waren. Ook voor de jongere kinderen was er genoeg te doen. Het Slotfestijn is onderdeel van het Hoeverdorpsfeest en het is een prachtige aanvulling op de kunstmarkt

blank

Meer informatie over dit jaar: http://www.hoeverdorpsfeest.nl/

of op https://www.facebook.com/Hoeverdorpsfeest/photos/