Lente in Egmond, de bloembollen in Maart tot Mei

Lente in Egmond, de bloembollen in Maart tot Mei

De lente is weer in volle gang en dat betekent dat de bloembollen in bloei staan op de beroemde velden van Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen.

De kleurrijke bloemenzee is elk jaar weer een lust voor het oog en trekt vele bezoekers uit binnen- en buitenland. De omgeving van Egmond staat bekend om de uitgestrekte bloembollenvelden waar onder andere tulpen, hyacinten en narcissen groeien.

De frisse lucht en het uitzicht op de kleurrijke bloemenpracht maken een bezoek aan Egmond in deze periode extra bijzonder. In dit artikel vertellen we je graag meer over de bloembollenvelden en wat er allemaal te zien en te doen is in de omgeving tijdens deze bloeiende periode.

De bloembollenvelden zijn in volle bloei

De bloembollenvelden zijn in volle bloei vanaf eind maart tot en met half mei. Dit is de ideale tijd om de omgeving te verkennen en te genieten van de kleurenpracht. Het gebied rondom Egmond is niet alleen populair vanwege de bloembollen, maar ook vanwege de duinen en het strand. Het is dan ook een prachtige combinatie om een wandeling of fietstocht te maken door de bloembollenvelden en langs de kustlijn.

In Egmond zelf zijn er ook diverse activiteiten te vinden tijdens deze periode. Zo is er jaarlijks de Bloemendagen in Limmen, waarbij diverse objecten worden versierd met bloemen en er een gezellige braderie is. Ook worden er regelmatig wandel- en fietstochten georganiseerd langs de bloembollenvelden en is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een bloembollenkwekerij.

Het Bloembollenmuseum in Limmen

Voor wie na het bewonderen van de bloemen nog meer wil leren over de geschiedenis van de bloembollen, is een bezoek aan het Bloembollenmuseum in Limmen zeker een aanrader. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van de bloembollen en het kweken ervan.

Vergeet ook niet om te genieten van de lokale lekkernijen. In de omgeving van Egmond zijn er diverse streekproducten te vinden, waaronder de bekende Zilte Aardappel. Ook zijn er diverse gezellige restaurants en strandtenten waar je kunt genieten van een hapje en drankje.

Kortom, een bezoek aan de bloembollenvelden van Egmond is een unieke ervaring die je niet wilt missen tijdens de lenteperiode. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, vliegen of gewoonweg genieten van de kleurenpracht, de omgeving van Egmond heeft voor ieder wat wils.

Link: Bloembollenmuseum

Met dank aan Eric Dekker, en DeZee voor de foto’s

Fietsroutes langs de bollenvelden

Welk onderwerp heeft je interesse?

Advertentie

Slapen / Sleep / Schlaf

LOOK HERE!

Berichten & reclame

Pin It on Pinterest

Share This
Info
Egmond Online
Right Menu IconMenu