Openbaar vervoer Egmond – Alkmaar Bus 165

Reizen met de bus, Goed idee!!

Op avontuur. Als u weinig of nooit met het openbaar vervoer gaat, dan zou u het voor een dagje uit naar Egmond toch eens moeten proberen. Het is veel goedkoper dan betaald parkeren. Stap bij voorbeeld uit in één dorp en wandel naar het volgende.

Een dagje Egmond kan heel afwisselend, leuk en leerzaam zijn voor jong en oud en is bovendien goedkoop. De meeste historische plekken zijn immers gratis te bezoeken. Een visje en een ijsje kosten ook de kop niet.

Voordelig met de bus naar Egmond

Bus 165 van Connexxion.Deze brengt u in 20 minuten rechtstreeks van station Alkmaar naar Egmond aan Zee. (elk half uur en ’s avonds elk uur. U kunt ook in Egmond aan den Hoef uitstappen, maar langs Egmond-Binnen komt u niet. Het is een prachtige rit door een mooi stukje weiland met uitzicht op de duinen.

Bus 164 van Connexxion. Deze lijndienst verbindt Heiloo, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond Binnen en Castricum en terug. Het gaat om een half uursverbinding in de spits en een uursverbinding in de daluren.

Dienstregeling & Haltes

Bus nummer 165

De 165 bus (Wegbeschrijving: Alkmaar Station) heeft 12 haltes vertrekkende van Egmond Aan Zee Busstation en eindigend in Alkmaar Station.

165 bus Dienstregeling

165 bus route gaat elke dag. Normaal dienstschema: 06:28 – 23:44

Dag Bedrijfsuren
maandag 06:28 – 23:44
dinsdag 06:28 – 23:44
woensdag 06:28 – 23:44
donderdag 06:44 – 23:49
vrijdag 06:44 – 23:49
zaterdag 08:49 – 23:49
zondag 09:49 – 23:49

Treinaansluiting Heiloo/Alkmaar/Castricum

Elke trein stopt in Alkmaar en sommige treinen in Heiloo of Castricum. Sinds kort is er weer een busverbinding van Connexxion met Egmond en Heiloo: lijn 164. In de spits gaat de bus om het half uur en in de daluren om het uur. Wij geven hier beknopte informatie. Zie ook de andere pagina’s over de bus, de fiets etc.

Vanuit Alkmaar. Vanaf station Alkmaar gaat een lijnbus naar Egmond: de 165 gaat overdag elk half uur. Ook kunt u hier een fiets huren of, als u lid bent, verder met een OV-fiets.

Vanaf station Heiloo kunt u met lijn 164 van Connexxion naar Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee en vervolgens Egmond-Binnen.

Vanaf station Castricum. Vanaf hier gaat sinds kort bus 164 van Connexxion elk uur via Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef naar Egmond aan Zee. en in de spits elk half uur.

Beter is, dat u –vooral op mooie zomerdagen- de auto achter laat op het grote parkeerterrein van ijsbaan de Meent bij Alkmaar. Daarna gaat u verder met bus 165 of met de meegebrachte fiets.

Route en haltes

Egmond Aan Zee Busstation
69 Voorstraat, Egmond aan Zee

Egmond Aan Zee Pr. Hendrikstichting
40 Voorstraat, Egmond aan Zee

Egmond Aan Zee P. Schotsmanstraat

Egmond A/D Hoef Egmonderstraatweg
20 Egmonderstraatweg, Egmond aan den Hoef

Egmond A/D Hoef Lamoraalweg

Slotweg, Egmond aan den Hoef

Egmond A/D Hoef Sabine Van Beierenlaan
82 Anna van Burenlaan, Egmond aan den Hoef

Egmond A/D Hoef Krommedijk

Egmond A/D Hoef Klompenhoeve
7A-13 Hoeverweg, Egmond aan den Hoef

Alkmaar Sportpark De Meent
Terborchlaan, Alkmaar

Alkmaar Robonsbosweg
Robonsbosweg, Alkmaar

Alkmaar Bergerweg
84C Bergerweg, Alkmaar

Alkmaar Station
Stationsweg, Alkmaar