LEDENINSCHRIJVING OPENT 10 JUNI 2024, REGULIER OPENT 24 JUNI 2024.

We zijn ons alweer aan het voorbereiden op de Fjoertoer Egmond 2024. Dit jaar vindt ons sprookjesachtige wandelevenement plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. De ledeninschrijving opent 10 juni 2024 en de reguliere inschrijving 24 juni 2024.

 

 

HOTEL ZUIDERDUIN VERLENGT CONTRACT MET FJOERTOER EGMOND

Hotel Zuiderduin blijft langer verbonden aan Le Champion

Hotel Zuiderduin en Le Champion hebben de bestaande overeenkomst verlengd tot en met 2026. Het moderne hotel in Egmond aan Zee verbindt zich daarmee langer aan een vijftal evenementen: Egmond-Pier-Egmond, NN Egmond Halve Marathon, Egmond Wandel Marathon, Wandel4Daagse Alkmaar en de Fjoertoer Egmond. Sporters en wandelaars die meedoen aan deze evenementen kunnen genieten van een ruim aanbod en hun deelname compleet maken met een geheel verzorgd verblijf.

Het contract werd getekend bij Hotel Zuiderduin, op een stralende dag met een felblauwe lucht. Met veel vertrouwen werd het vernieuwde contract getekend door Rith Groot, directeur van Hotel Zuiderduin, en Ruud van der Velde, voorzitter van Le Champion. Beide partijen kijken met veel enthousiasme uit naar het moment dat sporters en wandelaars weer samen een unieke prestatie neerzetten, waarbij het hotel hen faciliteert.

Het eerstvolgende evenement waarbij beide partijen samen optrekken is de Wandel4daagse Alkmaar van 15 t/m 18 juni. Met een speciaal arrangement is dit de ultieme korte wandelvakantie in eigen land. De dag wordt gestart met een uitgebreid ontbijtbuffet en in de avond kan er genoten worden van een heerlijk dinerbuffet, nadat de spieren zijn ontspannen bij het zwembad en de sauna. Ook kunnen zij terecht bij Strandhotel Golfzang aan de boulevard van Egmond aan Zee.

Hotel Zuiderduin is bij de Wandel4daagse Alkmaar als co-sponsor betrokken, net als Egmond-Pier-Egmond en de Egmond Wandel Marathon. Bij de NN Egmond Halve Marathon zijn ze betrokken als sub-sponsor en ze zijn hoofdsponsor van de Fjoertoer Egmond. Ook bij deze evenementen is Hotel Zuiderduin onmisbaar voor de ultieme sportprestatie. “We zijn dan ook zeer verheugd dat we op een partij kunnen bouwen die bijdraagt aan de hoge kwaliteit van de hele sport- en wandelbeleving”, aldus Ruud van der Velde, voorzitter van Le Champion.

Rith Groot van Zuiderduin over de samenwerking: “Le Champion is al jaren een belangrijke partner voor onze hotels. De evenementen die zij organiseren hebben bijgedragen aan de naamsbekendheid van Egmond en wij hebben al die jaren vele enthousiaste deelnemers in onze hotels mogen verwelkomen. De samenwerking is voor ons zeer waardevol, vandaar dat wij hebben besloten om de sponsorovereenkomst voor alle vijfevenementen met vijf jaar te verlengen.”

 

ROUTES

Tijdens de Fjoertoer Egmond heb je keuze uit verschillende routes, namelijk:

Betoverende routes, magische lichtkunstwerken en fjoertastische verwondering!

Wij nemen je mee op avontuur over 6 km (Family Fjoertoer)

12, 16 en 20 km in de Egmonden en Heiloo. Voor welke afstand ga jij?

 

Wandelaars van de route van 19 km Noord lopen direct naar Egmond aan den Hoef naar de Slotruïne. Daar komen alle routes later ook samen. Vanuit Egmond aan Zee wordt via de Bloedweg in het duingebied koers gezet in oostelijke richting. De 26-km lopers en 19 km Zuid route gaan vervolgens via de Van Oldenborghweg en Herenweg naar Egmond-Binnen. Daarna via de Hogendijk naar Egmond aan den Hoef. De kortste afstand van 14 km verlaat Egmond aan Zee ook via de Bloedweg, vervolgens richting Egmond-Binnen waarna bij Stayokay de Rinnegommerlaan gevolgd wordt naar Egmond ad Hoef. Vervolgens via de Zandweg en linksaf terug via Herenweg naar Nachtegalenpad en noordzijde Egmond aan Zee waar het laatste stukje langs strand wordt gelopen.
Vanaf de Slotruïne in Egmond aan den Hoef en de Herenweg volgt een uitermate fraaie en bosrijke route naar Bergen aan Zee. Dit traject zal de wandelaars in het donker verrassen met tal van verbazingwekkende licht- en geluidseffecten. Via de Zeeweg en een spectaculaire doorkomst in Bergen aan Zee wordt vandaar over het strand teruggelopen naar Egmond aan Zee.
Met een prachtige lichtact van de KNRM en nog veel meer. De Fjoertoer is een avondwandeltocht langs bakens van licht. Deze wijzen samen met waxinelichtjes, verlichte wegwijzers en kunstwerken de deelnemer de weg door de nachtelijke duisternis.

Veilig wandelen

Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.

Minder validen

De Fjoertoer Egmond is niet geschikt voor minder valide mensen en wandelwagens i.v.m. het zware parcours en enkele trappen op de route. Het mee laten lopen van een hond is alleen mogelijk wanneer deze aangelijnd en goed verlicht is middels lichtjes aan bijvoorbeeld de halsband. Daarnaast wordt iedereen gevraagd respectvol om te gaan met de natuur (gooi afval in de vuilnisbakken!) en met je medewandelaars.

meer info op: Fjoertoer Egmond