HOORN – Horecaondernemers Lukas en Rhea Broekmeulen gaan naast De Bourgondiër in Hoorn een tweede zaak openen in Egmond aan Zee. Ondanks de moeilijke tijden voor de horeca zien zij juist kansen voor uitbreiding.

“Wij zijn al jaren op zoek naar een groter platform om onze visie vorm te geven”, geeft Lukas aan. “Wij zijn al 10 jaar in Hoorn gevestigd en daar gaan we zeker door, maar het is beperkt in groei mogelijkheden. Door de nieuwe uitbreiding hebben wij straks op de mooiste plaatsen in Noord-Holland, aan het Markeermeer en aan de Noordzee kust, een mooie zaak.

Beide hebben een achtergrond in die regio Alkmaar en Egmond. Lukas: “We reden daar op 1 januari langs, zagen het pand en na contact met de makelaar waren we al snel de eigenaar geworden.”

De uitbreiding in deze tijd lijkt vreemd. “Wij hebben net als andere horeca bedrijven klappen gehad. Voor ons is het ook al 10 maanden interen, maar wij hebben gelukkig al wel 10 jaar aan buffer kunnen opbouwen. De steunpakketten zijn niet ruim maar voor nu wel afdoende.”

Verwachtingen

Welke verwachtingen heeft de ondernemer? “Ongeveer hetzelfde concept als in Hoorn, Franse keuken met veel huisgemaakte gerechten. Maar ook met een zee inslag, verse kreeft, mosselen. We willen het beach gevoel combineren met het vertrouwde gevoel van de Bourgondier.” Binnen wordt een groot deel vrijgemaakt voor een kinderhoek met grote computertafel met touch-bediening.

Terras

In Hoorn is het terras een belangrijk onderdeel van de horecazaak. Het terras in Egmond aan Zee heeft ook die potentie volgens Lukas. “We hopen dat wij met dit nieuwe terras ook een mooie plek kunnen krijgen in de horeca lijsten. We hebben een compleet nieuw terras met grote lounge hoek aangeschaft. Lekker zitten en genieten; loungen met een borrelplank.”

Opening

Hoewel de voorbereidingen voorspoedig gaan is de exacte opening moeilijk te bepalen. Zij zijn hiervoor afhankelijk van de overheidsmaatregelen. “Ik hoop dat we halverwege maart weer beperkt open kunnen met 30 plaatsen binnen en buiten. En begin april weer normaal open. Dat is dus afwachten. Wij hebben er zin in en zijn er klaar voor.”


UPDATE

Weduwe Broekmeulen sluit De Bourgondiër in Egmond

Rhea Broekmeulen, de weduwe van Lukas Broekmeulen (40), heeft Brasserie de Bourgondiër in Egmond gesloten. De zaak opende in het voorjaar van 2021 maar na het plotselinge overlijden van haar echtgenoot in juli van dit jaar staakte ze de bedrijfsvoering in december.