Strandregels op het strand van Egmond aan Zee

De vlaggen op het strand geven je informatie over bijvoorbeeld of je mag zwemmen of dat dit deel van het strand bewaakt is. Hierbij de betekenis van de vlaggen.

Groene vlag: veilig > baden toegestaan; veel plezier!

Gele vlag: gevaarlijke zee > Let goed op! Geldt voor de hele zee; drijfvoorwerpen zoals luchtbedden of opblaasboten zijn verboden.

Rode vlag: zeer gevaarlijke zee > Verboden te zwemmen; geldt voor de hele zee.

Blauwe vlag: schoon water aan deze kust > Geeft aan dat het water schoon is en er geen gevaarlijke bacteriën in het water zitten.

Rood/gele vlag: bewaakt strandgedeelte > Deze vlag staat nooit alleen; tussen deze twee vlaggenmasten is het strand en de zee bewaakt; watersport is in deze zone verboden.

Zwart/witte vlag: bewaakt zeegedeelte (speciaal voor watersporters) > Deze vlag staat nooit alleen; tussen deze twee vlaggenmasten is de zee bewaakt en kun je hier kite- en/of windsurfen.

Vlag met vraagteken: kind gevonden > Het kind zit veilig bij de dichtstbijzijnde EHBO-post.

Oranje windzak: geen drijfvoorwerpen gebruiken in zee > Verboden om bijvoorbeeld luchtbedden of opblaasbanden te gebruiken in zee.

Honden op het strand

Zomer: aangelijnde honden zijn altijd toegestaan op de activiteitenstranden. Op de overige stranden voor 10.00 uur en na 19.00 uur.

Zomer: loslopende honden zijn overal toegestaan voor 10.00 uur en na 19.00 uur.

Winter: loslopende honden zijn overal toegestaan.

Watersport

Vanaf het strand tot 100 meter in zee is het niet toegestaan water scooters, jet skis, e.d. te gebruiken. De reddingsbrigade houdt hier toezicht op!

Kanoën vliegeren en deltavliegen

Zomer: alleen op de activiteitenstrandenWinter: overal toegestaan

Vliegeren

Vliegeren met bestuurbare vliegers is op de drukste plaatsen langs het strand absoluut verboden.

Kijk bij het betreden van het strand even op de informatieborden, daarop staat meer informatie.Vliegeren is ook niet toegestaan op de boulevard van Egmond aan Zee. Vliegers kun u kopen bij Bes Tabak & Souvenirs 

Motorvoertuigen

Zomers: alleen houders van een ontheffing mogen voor 10.00 uur en na 18.00 uur op het strand rijden.

Winter: alleen houders van een ontheffing mogen de gehele dag op het strand rijden, m.u.v. zon- en feestdagen, dan mogen ze slechts voor 10.00 uur en na 18.00uur op het strand.

Niet-gemotoriseerde voertuigen

bijvoorbeeld zeilwagens, blokarts, sulky’s

Zomer: niet-gemotoriseerde voertuigen zijn in de zomerperiode nergens toegestaan.Winter: niet-gemotoriseerde voertuigen mogen slechts op het activiteitenstrand

Fietsen

Zomer: toegestaan alleen voor 10.00 uur en na 19.00 uur  Winter: toegestaan de hele dag

Motorvaartuigen

Motorvaartuigen, waaronder ook begrepen waterscooters en jetski’s, mogen zich zonder ontheffing niet vanafhet strand in zee begeven. Deze mogen zich niet in deaan het strand grenzende zeestrook, binnen een afstand van 300 meter vanaf het strand, bevinden.

Niet-gemotoriseerde vaartuigen

Zomer: alleen bij het activiteitenstrand.

Winter: overal toegestaan.

Sport en spel in groepsverband

Zomer: alleen op de activiteitenstrandenWinter: overal toegestaan

Vissen

Zomer: op de activiteitenstranden is alleen het vissen met losse vistuigen toegestaan.

Winter: alleen het vissen met losse vistuigen is overal toegestaan.Het vissen met vaste vistuigen indien de visserij wordt uitgeoefend met een vissersvaartuig dat ingeschreven is in het visserijregister.

Paarden

Zomer: paarden zijn alleen op de activiteitenstranden toegestaan. Op de overige stranden voor 10.00 uur enna 19.00 uur.

Winter: paarden zijn overal toegestaan, niet toegestaan op zon- en feestdagen tussen 12.00 uur en 19.00uur.

Strand Mogelijkheden voor gehandicapten

Fietsenstalling hoofd opgang,Tel. 072-8880000In de gemeente Bergen kunt u een speciale strandrolstoel lenen: de Jutter. De Jutter is een grote rolstoel voor op het strand, voor ouderen of gehandicapten. Door de speciale luchtbanden is de Jutter licht voort te bewegen over moeilijk begaanbar terrein, zoals zand, waardoor je makkelijk een strandwandeling kunt maken.

Er zijn vier Jutters te leen, waarvan één voor kinderen. De Jutter mag één dagdeel worden geleent en het gebruik is gratis. De stalling van de jutters vindt u vanaf donderdag 29 april op het grote parkeerterrein naast de hoofdstrandopgang bij het boothuis van de KNRM en het historisch vissersvaartuig ‘de Pinck’.