Over ons

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.400 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.000 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 3000 mensen worden geholpen of gered.

blank

KNRM station Egmond aan Zee
Een van de drukste badplaatsen van Noord Holland met zijn talloze vormen van kust recreatie.

  • Alarmering in geval van nood
    Telefoon 0900 0111
    via Kustwachtcentrum
  • 112 via meldkamer veiligheidsregio’s
  • Marifoonkanaal 16
    via Kustwachtcentrum Den Helder
  • App www.knrm.nl/helptvia KNRM Alarmcentrale

Historie:
Sinds 1824

Boothuis:
Boothuis Egmond aan Zee

Bezoekadres:
Boulevard Zuid 5
1931 AA Egmond aan Zee

Email boothuis:
[email protected]

Telefoon boothuis:
072 506 1354

Bij geen gehoor:
KNRM Kantoor IJmuiden
Tel: 0255-54.84.54

 

Reddingboot:
Bemanning:
27 vrijwilligers

Secretaris:
B. van Winden

Commissie:
7 vrijwilligers

KNRM Egmond berichten

Helpt u mee?

Iedereen kan de KNRM helpen om mensen in nood op het water nog beter te helpen! Als u KNRM steunt, draagt u bij aan een veiligere omgeving op en rond het water. U helpt om onze vrijwilligers op te leiden tot professionele redders zodat iedereen in Nederland 24 uur per dag kan rekenen op de hulp van de KNRM.

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs die vrijwillig doneren. Mensen die op bescheiden wijze, met kleine donaties en giften, of op een ruimhartige manier, met periodieke schenkingen, testament of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken. Doet u ook mee? Op deze pagina vindt u alle mogelijkheden om de KNRM te helpen.

Word redder aan de wal

Als Redder aan de wal steunt u de KNRM met een vast bedrag per maand, kwartaal, half of heel jaar.
Er is geen minimumbijdrage, ieder bedrag is welkom. Niet voor niets noemt de KNRM haar donateurs Redders aan de wal. U geeft op vrijwillige basis en hoort als vanzelfsprekend bij de 1.400 vrijwillige redders. Samen zijn we de KNRM.

Wij gaan met zuinigheid en vlijt om met het door u gegeven geld. Met uw bijdrage zorgen we er voor dat de vrijwillige redders goed getraind en opgeleid worden en dat de materialen voldoen aan de hoogste eisen. Uw gift vandaag is morgen een redding!

KNRM in uw testament

U kunt het reddingwerk voor de toekomst waarborgen door de KNRM op te nemen in uw testament. Dankzij deze bijzondere verbintenis kunnen de vrijwillige redders worden voorzien van de beste materialen en opleidingen. Ook na uw overlijden kunt u met uw toegift nog veel betekenen voor heel veel mensen, zowel voor de vrijwillige redders als voor de geredden.

Als u overweegt om (naast uw geliefden) ook aan de KNRM na te laten, dient u eend testament op te laten maken. Dit kunt u via de notaris regelen. Een testament is een door de notaris opgesteld document waarin staat omschreven wie na uw overlijden welk deel van uw bezit of vermogen erft. U kunt uw testament overigens op elk gewenst moment weer veranderen via een notaris. Bezoek onze testament pagina voor meer informatie.

blank

Strandbezoekers

Voor strandgangers zijn er veel gevaren die je tegen kunt komen. Zwemmen in zee is namelijk anders dan in een zwembad. De zee stroomt en is altijd in beweging, ook als je het niet ziet. De gevaarlijkste situaties doen zich voor rond muien.

En mui is een dieper gedeelte dwars op de kustlijn tussen twee zandbanken in. Het water tussen het strand en de zandbanken in stroomt bij vloed en eb richting deze diepere gedeeltes. Hierdoor ontstaat een krachtige stroming richting zee.

Zwem tussen de vlaggen

De KNRM werkt volgens het internationale bewakingssysteem met roodgele vlaggen die het zwemgebied afbakenen waar strandbezoekers tussen de vlaggen onder toezicht kunnen baden of zwemmen en lifeguards de garantie geven binnen 5 minuten hulp te kunnen bieden. Buiten deze zone houden lifeguards beperkt toezicht.

Wat doe je wanneer je in een mui terecht komt?

Ga mee met de stroming
Trek de aandacht van mensen aan de kant
Blijf kalm en zwem rustig
Wanneer de stroming minder wordt zwem dan iets parallel aan de kust
Zwem daarna richting de brekende golven (ondiepte)
Rust uit wanneer er weer grond onder de voeten is

Tips van de KNRM Lifeguards:

  • Zwem altijd tussen de rood/gele vlaggen in het bewaakte zwemmersgebied
  • Lees de aanwezige waarschuwingsborden met veiligheidsinformatie
  • Vraag advies aan een lifeguard / strandwacht
  • Zwem nooit alleen en ga niet te diep
  • Kom je in de problemen, blijf dan kalm, probeer te drijven en trek de aandacht van omstanders of lifeguards.
  • Kinderen altijd onder ouderlijk toezicht
  • Laat je luchtbed aan de kant als de wind richting zee waait. Drijf je met je luchtbed weg? Peddel met je armen rustig schuin in de richting van het strand.

Als je door de wind mee wordt gevoerd?

Hoe ontsnap ik uit een mui?