EGMOND AAN ZEE – In zorgcentrum Prins Hendrik in Egmond aan Zee zijn verschillende bewoners op dezelfde afdeling positief getest op het coronavirus. Dat heeft De Zorgcirkel, de zorginstelling waar Prins Hendrik met 140 appartementen onder valt, gistermiddag gemeld aan Duinstreek Centraal.

Op andere afdelingen zijn op dit moment geen cliënten positief getest. De betrokken afdeling is geïsoleerd en op de andere afdelingen gelden extra voorzorgsmaatregelen. De extra voorzorgsmaatregelen gelden ook voor bezoekers, die welkom blijven.

De instelling meldt dat de bewoners maximale vrijheid houden om zich binnen de afdeling te kunnen bewegen. Alle medewerkers en bezoekers van de betreffende afdeling dragen persoonlijke beschermingsmiddelen, bestaande uit een mondkapje, bril, schort en handschoenen. Dit blijft zo tot 10 dagen nadat alle cliënten klachtenvrij zijn.

Bezoek toegestaan

Op de afdelingen zonder besmettingen kunnen de bewoners gewoon bezoek blijven ontvangen en naar buiten, aldus De Zorgcirkel. Dit gaat in overleg met de contactpersonen van de cliënten. Wel dient bezoek zich te registreren en een mondkapje te dragen tijdens het gehele verblijf.

‘Medewerkers dragen in Prins Hendrik uit voorzorg mondkapjes, ook wanneer zij niet binnen de 1,5 meter van een cliënt komen. Voor bezoekers van de dagbesteding geldt dat zij bij aankomst en vertrek een mondkapje dragen. De medewerkers houden ook tijdens de activiteiten het mondkapje op.’

Bron: NHNIEUWS