Op dinsdag 18 juni organiseert Hotel Zuiderduin een speciale taxatiemiddag voor oude boeken. Taxateur Arie Molendijk zal aanwezig zijn om uw waardevolle boeken te taxeren, waaronder (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Erkende Taxateur

Arie Molendijk is een bekende taxateur in Nederland en heeft jarenlange ervaring. Hij werkt samen met gerenommeerde instellingen zoals de Vrije Universiteit en de Koninklijke Bibliotheek. Regelmatig wordt hij gevraagd om bibliotheken te taxeren voorafgaand aan veilingen. Zijn taxaties zijn gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen.

Kosten en Aanpak

De kosten voor een taxatie bedragen vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. Voor grotere collecties of bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren de taxatiekosten van 25 tot vijftig euro. U krijgt altijd persoonlijke aandacht en uitgebreide uitleg. Indien nodig kan er ook een taxatierapport worden opgesteld, maar dit geldt alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een vooraf afgesproken tarief.

Praktische Informatie

  • Datum: Dinsdag 18 juni 2024
  • Tijd: 13.00 tot 15.30 uur
  • Locatie: Restaurant van Hotel Zuiderduin, Zeeweg 52, Egmond aan Zee

Bezoekers zijn van harte welkom om vrij binnen te lopen zonder afspraak. Voor meer informatie en andere taxatiedagen kunt u terecht op de website van Arie Molendijk: www.molendijkboeken.nl