blank
blank

Grens betaald parkeren in Egmond.

Wanneer u met de auto naar Egmond aan Zee komt, vragen wij u de auto in Egmond-Zuid op de grote parkeerplaatsen achter te laten of op de Noord en Zuid Boulevard. Volg de borden die u naar de parkeerplaatsen leiden.

In Egmond aan Zee geldt betaald parkeren in de periode van 1 maart tot en met 1 November.

Dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur en het kost (2024) € 2.30 per uur. In 2024 € 13,80 per dag.

In de andere Egmonden is parkeren gratis.

Let op: in de Voorstraat en een stukje van de Julianastraat is een aparte zone voor kort parkeren met een apart tarief.

Winter: 1 november tot 1 maart, zaterdag en zondag
betaald parkeren van 10:00-19:00 uur overige dagen vrij

Let op: in de Voorstraat en een stukje van de Julianastraat is een aparte zone voor kort parkeren met een apart tarief.

Ook op zon- en feestdagen is het betaald parkeren.

Parkeren in Egmond aan Zee
Parkeer zones
Zone A max. 1,5 uur –
€ 2,30 per uur, maximum van  12,60 per dag
Zone B Egmond aan Zee
€ 2,30 per uur, maximum van  12,60 per dag
Zone C Egmond aan Zee
€ 2,30 per uur, maximum van  12,60 per dag
Zone D Egmond aan Zee
Alleen voor vergunninghouders
Zone E max. 1 uur Bergen
Gratis voor één uur met parkeerschijf
Zone F Hargen aan Zee
€ 2,30 per uur, maximum van € 6,30– per dag
Parkeren op straat
max. € 13,80 per dag
m.u.v. Hargen aan Zee, hier € 6,30 per dag
Blauwe zone
max. 2 uur in Bergen: max. 1 uur

GPK plaatsen Egmond

vrij parkeren op Gehandicaptenparkeerplaatsen
let op: in Zone A: max. 1,5 uur (gebruik parkeerschijf)

 
 

Gemeente overzicht (PDF) met alle parkeerzones beschreven klik hier

grens-betaald-parkeren-in-Egmond
grens-betaald-parkeren-in-Egmond-zones

File en weinig plek.

Met de auto is Egmond aan Zee over slechts één weg: de Egmonderstraatweg te bereiken. Op mooie zomerdagen betekent dit vaak dat u in de file staat en dan is het lastig of zelfs onmogelijk om een plekje voor de auto te vinden.

Soms is er nog wel plaats op het particuliere parkeerterrein bij de vroegere speeltuin de Egmonden . Als u na het laatste stoplicht voor Egmond aan Zee rechts af gaat, ziet u het terrein in de eerste bocht.

Beter is, dat u –vooral op mooie zomerdagen- de auto achter laat op het grote parkeerterrein van ijsbaan de Meent bij Alkmaar. Daarna gaat u verder met bus 165 of met de meegebrachte fiets.

Belparkeren

Vanaf 1 mei 2013 kunt u ook belparkeren in Egmond aan Zee. U kunt uw ‘parkeeractie’ starten, stoppen en betalen met uw mobiel. Na eenmalige registratie bij een belparkeerprovider (bijvoorbeeld ANWB Parkeren), kunt u in het gehele land gebruik maken van belparkeren.
Naast gemak is een groot voordeel dat er achteraf en uitsluitend voor de geparkeerde tijd hoeft te worden betaald. Het achteraf betalen met mobiele telefoon brengt extra voordelen met zich mee ten opzichte van de huidige manier van betalen.

De automobilist hoeft niet meer van tevoren te bepalen hoe lang hij wegblijft, zo betaalt hij alleen voor de tijd dat er geparkeerd wordt en riskeert hij geen parkeerboete.

Gasten

De meeste hotels en pensions hebben voor hun gasten een parkeerontheffing. Deze ontheffing geldt echter niet voor de gebieden met kort betaald parkeren (zone A).

Waar is wat geldig met betrekking tot de zones?

De gebieden voor betaald parkeren zijn verdeeld in verschillende zones. Op uw vergunning staat waar deze geldig is. In het kort betaald parkeren gebied (zone A) gelden afwijkende regels.

Hier is de maximum parkeertijd anderhalf uur. Er worden geen vergunningen verstrekt aan bewoners voor zone A. Voor bedrijven kan dat in bepaalde gevallen wel, dit hang af van waar de werkzaamheden zijn.

  • Telefoonnummer 033-2473000

  • Postadres
    Postbus 489
    3800 AL Amersfoort

  • ISO gecertificeerd

    blank

Gehandicapten en mindervalide

Gehandicapten mogen met hun gehandicaptenparkeerkaart de parkeervakken gratis gebruiken. In zone A mag men echter 1 1/2 uur parkeren. Daarbij is wel een parkeerschijf verplicht!

Beide kaarten moeten op een goed zichtbare plaats achter de voorruit geplaatst zijn.

Denk er aan dat in andere gemeenten ook andere regels kunnen gelden.

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart
De aanvraag, beoordeling en toewijzing van een gehandicaptenparkeerkaart verloopt niet via ParkeerService, maar via de gemeente. Bezoek de website van de gemeente Bergen voor meer informatie.

blank

Voorwaarden bewoners en bedrijven verblijfsrecreanten vergunning

Hotel- en pensionhouders en particuliere verhuurders kunnen voor hun gasten vergunningen aanvragen. Daarbij geldt dat het verhuurde in het betaald parkeren gebied moet zijn.

Vergunningen kunnen alleen worden uitgegeven als toeristenbelasting of forensenbelasting wordt betaald. Bij permanente bewoning is er geen vergunning mogelijk.

Maximaal 1 vergunning per verhuurde kamer.

Voor zomerhuizen en appartementen kan maar 1 vergunning worden verkregen ongeacht het aantal kamers.

Als u een nieuwe auto heeft gekocht kunt u op het gemeentehuis de parkeervergunning omwisselen voor een nieuwe. Bij vermissing van een vergunning op kenteken kunt u op het gemeentehuis een verklaring van vermissing invullen, waarna u een nieuwe vergunning ontvangt.

Inwoners van Egmond

Heeft u een vergunning waarbij u zelf een kenteken aan gaat melden?

Als u een vergunning voor Bergen of Schoorl heeft, kunt u vanaf de ingangsdatum van uw vergunning een kenteken in ParkStart aanmelden. Dit kan alléén bij een geldige vergunning, vandaar dat u niet vóór de ingangsdatum aan de slag kunt.
Heeft u een bewonersvergunning dan heeft u ParkStart niet nodig, uw vergunning is direct geldig.

NB: In de animatie ziet u dat u bij een bezoekersregeling saldo kunt opwaarderen. Dit is in Bergen niet nodig, u heeft vooraf al een jaarbedrag betaald.

Ik heb een (andere) auto gekocht. Moet ik dan ook een nieuwe parkeervergunning aanvragen?

Als u een vergunning op een vast kenteken heeft (bijvoorbeeld een bewonersvergunning) dan kunt u uw nieuwe kenteken zelf in het E-loket aanpassen. Is dit voor u niet mogelijk, geeft uw kentekenwijziging dan door via het wijzigingsformulier.

Ik woon in een gebied waar een ‘winterstop’ geldt. Wanneer moet ik een vergunning aanvragen?

Het is verstandig om – als u geen vergunning heeft vanwege een winterstop – deze wel alvast aan te vragen. Dan heeft u de vergunning alvast geregeld als betaald parkeren weer actief wordt. Het tarief is voor een heel jaar.

Ik kan niet zo goed overweg met de computer, wat moet ik nu doen?

Bent u niet digitaal vaardig genoeg om zelfstandig een vergunning aan te vragen via internet? Vraag hulp hierbij. U kunt bellen met Parkeerservice op telefoonnummer (033) 247 3000. Zij begeleiden u telefonisch bij het doen van een aanvraag. U kunt ook iemand uit uw eigen omgeving of familie vragen u te helpen.

Ik heb een buitenlands kenteken. Kan ik een vergunning aanvragen?

Ja, het is mogelijk om ook buitenlandse kentekens in te voeren. Er kan dus ook een vergunning worden aangevraagd op een buitenlands kenteken. Omdat wij voor buitenlandse kentekens geen RDW check kunnen doen moet u wel een aanvullend bewijsdocument uploaden bij het aanvraagformulier.

Ik heb thuiswonende kinderen die een auto hebben. Kunnen zij ook een bewonersvergunning krijgen?

Voor meerpersoonshuishoudens geldt dat u maximaal 2 vergunningen kan aanvragen. Of dit kinderen zijn of een partner maakt niets uit. Je moet ingeschreven staan en de auto moet op zijn/haar naam staan om in aanmerking te komen voor een bewonersvergunning. Dat staat ook in de voorwaarden die in de verordening zijn opgenomen.

Ik verhuis naar een ander adres in de gemeente. Blijft mijn vergunning geldig?

Bij een verhuizing moet u altijd uw huidige vergunning opzeggen en zodra u bent ingeschreven op het nieuwe adres een nieuwe digitale vergunning aanvragen.

Worden mijn vergunningen automatisch verlengd of moet ik ze “opnieuw” aanvragen?

Uw digitale vergunningen worden automatisch verlengd. U ontvangt vanzelf een factuur voor het betalen van de nieuwe periode.

Bezoekers parkeren

Vanaf 1 januari 2023 kan de bezoekersregeling voor 600 uur per vergunningsjaar gebruikt worden.

U betaalt vooraf een factuur van € 46,80 (vast tarief), dit is de verlengingsbrief/factuur van de huidige bezoekersregeling.

Als u betaald heeft, is de 600 uur vanaf 1 januari in ParkStart beschikbaar en kunt u bezoek aanmelden.

Er kunnen maximaal 3 kentekens tegelijkertijd aangemeld worden.
De huidige maximaal 4 uur per dag parkeren loopt af op 31 december 2022.

Contact

Bel ik de gemeente voor informatie of de Coöperatie ParkeerService als ik vragen heb?

U belt voor alle vragen over parkeren naar ParkeerService via telefoonnummer (033) 247 3000, behalve als u vragen heeft over beleid. Dan kunt u met de gemeente contact opnemen via +31 (0)72 888 00 00 / +31 6 257 561 60 (Whatsapp).