Restaurant “de Klok” komt in andere handen.

De vorige uitbaters Rob Pools, Mirjam v/h Maalpad en Jules Breuer zullen niet terugkeren in hun bijna drie jaar geleden afgebrande restaurant. De nieuwe eigenaren Donald Beukers, partner Lisa en zijn zus Carolyn Beukers zullen vanaf juli als het pand casco wordt opgeleverd nog iets van het hoogseizoen mee gaan pakken met een terrasbar. De nieuwe naam van het restaurant zal “Chill“ zijn. “ Wij willen zo snel mogelijk open met het terras. Binnen zal het sanitair aangebracht zijn en de vloer erin en voor de keuken gaan wij een kleine kaart voeren, een z.g. borrelkaart. In Oktober zal er een overdekt verwarmt terras gebouwd worden. In de wintermaanden zullen wij de binnenkant gaan afronden die er licht zal uit gaan zien in Bohemian stijl maar wel met een knipoog naar de Klok. In het logo van de nieuwe naam “Chill” zit een zandloper, die verwijst naar de Klok. De gedachte hierachter is dat de tijd hier even stil staat.

Het wordt een Paviljoen op het Pompplein

Aldus een enthousiaste Donald Beukers. De nieuwe eigenaars vertelden dat het een knipoog naar het verleden zal zijn. Er komt ook een wand in de zaak met allerlei klokken, er komt een vitaminebar die het Klokhuis zal gaan heten. De appartementen boven het restaurant houden de naam de Klok en de oude Klok zal buiten weer in ere worden hersteld.

Het restaurant wordt een verlenging van hun andere drie winkels, Raak Ibiza Store, Raak Italian Store en Raak Kokomo. Het grappige is dat alles in het restaurant ook te koop zal zijn, tafels, bestek, servies en uiteraard klokken. De plannen zijn om een keer per week live muziek te organiseren in het Grand Café (de verlengde huiskamer) van Egmond.

Tervoort Bouwbedrijf

Er moet nog hard aan getrokken worden door Tervoort Bouwbedrijf, maar het pannenbier is vorige week al genuttigd. Het dak erop bij restaurant de Klok Grote dakplaten met isolatie en een enorme kraan van Winder uit Limmen versperden de Voorstraat en de Smidstraat om bij het restaurant het dak aan te brengen. Er kwam weer wat meer zicht op het bouwwerk dat hopelijk voor deze zomer nog wordt opgeleverd. De mannen van Bouwbedrijf Tervoort werken er hard aan.

Bekijk hier een mooie fotoreeks van de opbouw van de Klok

Tekst en Foto’s: Cor Mooij / Dorpsgenoten