EGMOND AAN ZEE – Ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond aan Zee heeft sinds 16 april een nieuw bestuur. Paul Penders (voorzitter), Marjolijn van Boxsel (penningmeester) en Rob Vendel (secretaris) vervangen oprichter en voorzitter Jan Ranzijn en penningmeester Jan Morsch. Het nieuwe team wordt aangevuld door de algemene bestuursleden Penny Biere en Jolijn Verdegaal.

 

Penny Biere, die het centrum hielp opbouwen en nu nog altijd één dag in de week vrijwilligers ondersteunt, kan alleen maar succesverhalen vertellen. “We zijn voor veel bezoekers een tweede huiskamer.” Het oude bestuur heeft er het volste vertrouwen in dat PostaanZee in goede handen is bij het nieuwe bestuur. Jan Morsch spreekt zijn waardering uit voor alles wat Penny Biere de afgelopen jaren deed om PostaanZee verder tot een succes te maken: “Zonder Penny hadden we PostaanZee nooit zo groot kunnen maken. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen in contact komen met elkaar en dat er zo een stukje eenzaamheid weggenomen wordt. De vele activiteiten bij PostaanZee dragen hieraan bij. Drie oudere dames woonden al dertig jaar bij elkaar in de straat maar hebben elkaar hier pas echt leren kennen. Nu komen ze regelmatig bij elkaar op de koffie. Dat is precies zoals oprichter Jan Ranzijn het voor ogen had.”

‘Mensen in beweging krijgen’

‘De goede vlek groter maken en mensen met elkaar verbinden en in beweging brengen. Dat was de bedoeling van ondernemer Jan Ranzijn toen hij ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond aan Zee in 2016 startte in het voormalige VVV-kantoor, benadrukt PostaanZee. Hij startte midden in het centrum een plek voor ontmoeting en bezinning. Jan Ranzijn wilde graag iets terug doen voor de maatschappij, bijdragen aan het welzijn van de inwoners en mensen in beweging krijgen. Hij wil met het centrum mensen met elkaar verbinden en zingeving bieden en hoopt met het centrum meer compassie voor een mooiere wereld te bewerkstelligen.

‘Kom gerust langs’

PostaanZee werkt met vrijwilligers op non-profit basis. Iedereen kan zonder aanmelding deelnemen aan activiteiten, boeken en puzzels lenen en mensen ontmoeten. De uitnodiging luidt: ‘Kom gerust langs, de koffie staat klaar!’

 

Nieuw bestuur Ontmoetingscentrum PostaanZee

Het nieuwe bestuur van links naar rechts: Paul Penders, Penny Biere, Marjolijn van Boxsel, Rob Vendel, Jolijn Verdegaal (Foto: PostaanZee).

 

Bron: TV80