Plaatsen in de Buurt

Bergen aan Zee

 
De badplaats Bergen aan Zee heeft een heel eigen sfeer, met het zeeaquarium en een kilometerslang strand, met voldoende voorzieningen voor een comfortabel dagje strand met alles erop en eraan, zonder dat we kunnen spreken van overdaad. Het jaarlijkse Jazz & Sail is een inmiddels landelijk bekend evenement dat ieder jaar meer bezoekers trekt naar Bergen en Bergen aan Zee. In Bergen aan Zee kunt bij goed of slechter weer ook even ondergronds het Zeeaquarium bezoeken.
 
 

Camperduin

Schoorl, Groet en Camperduin liggen als een lint aan de rand van het Nationaal Park ‘de Schoorlse Duinen’, brede duinen met een oppervlakte van 1800 hectare. Het gebied kenmerkt zich door afwisselende begroeiing, enkele duinbeekjes, kilometers fiets- en wandelpad en drie hoge klimduinen. Aan de oostkant ligt is een karakteristiek Hollands polderland zichtbaar. Waar de duinenrij ophoudt begint de Hondsbossche Zeewering met aan de voet het vogelreservaat ‘de Putten’. De bebouwing van het dorp kenmerkt zich door vrijstaande huizen, veelal langs sloten gebouwd aan het begin van 1900. De verschillende kernen beschikken over als winkelfaciliteiten en restaurantjes.

Het Noordzeestrand is bij Schoorl aan Zee uitsluitend per fiets te bereiken, terwijl de strandafgangen van Hargen en Camperduin parkeervoorzieningen en een bushalte kennen. De watersporter kan in het haventje van Hargen aanleggen, vlak bij zee en duin. In de zomermaanden staat het dorp in het teken van diverse festiviteiten, zoals het zeil-, surf- en strandevenement ‘Hargen on Sail’, maar ook schatgraven voor de kinderen.

Schoorl

Schoorl is bij uitstek de plek waar de liefhebber van rust en natuur zich thuis voelt. Het Nationaal Park de ‘Schoorlse duinen’ is het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de Nederlandse kust. Mooie wandelroutes en fietspaden die slingeren tussen duinen en polderlandschap, en een strandopgang (Schoorl aan Zee) waar geen auto’s kunnen komen. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen met het hoogste klimduin van Nederland en veel speciale activiteiten van de boswachterij in Schoorl.

Het Noordzeestrand is bij Schoorl aan Zee uitsluitend per fiets te bereiken, terwijl de strandafgangen van Hargen en Camperduin parkeervoorzieningen en een bushalte kennen. De watersporter kan in het haventje van Hargen aanleggen, vlakbij zee en duin. In de zomermaanden staat het dorp in het teken van diverse festiviteiten, zoals het zeil-, surf- en strandevenement ‘Hargen on Sail’, maar ook schatgraven voor de kinderen.

Castricum

Castricum in Noord-Holland is een toeristisch aantrekkelijke gemeente. Met toeristische trekpleisters als het strand, het Alkmaarder-Uitgeestermeer, het bos en de duinen. Met het Alkmaarder-Uitgeestermeer heeft de toerist of recreant de kans actief op het water te zijn. Waterliefhebbers hebben door middel van recreatiestranden toegang tot het meer voor zwemmen, surfen en kanoën. In de jachthavens kunnen zeil- en motorboten het water op. Er is in de plas een apart deel aanwezig voor waterskiërs en snelvaren. Tevens kan men kano’s huren om lekker een eind te gaan peddelen. Daarnaast is er aan en rondom het meer genoeg gelegenheid om gezellig iets te eten en te drinken.

Het strand is een belangrijke toeristische trekpleister vanwege alle mogelijkheden die de surfers, zwemmers en zonaanbidders hier de beschikking staan. Zelfs als het niet zo’n mooi weer is kan men nog heerlijk genieten van een wandeling over het strand.

Limmen

In de lentemaanden is de Hortus Bulborum, een tuin waar dan ruim 1500 historische bollen in bloei staan in Limmen. In Limmen zijn de bloemendagen eind april en begin mei ook erg populair.

Alkmaar

In de directe omgeving van Egmond vindt u de stad Alkmaar. Alkmaar is geografische het centrum van het gebied. De drukke binnenstad kent ruim 400 monumenten, terrassen, winkeltjes, warenhuizen etc. Alkmaar is wereldberoemd om de wekelijks kaasmarkt (alleen in de zomermaanden). Verder kent Alkmaar diverse musea. Direct achter Alkmaar bevindt zich de Schermer. Deze polder bevat diverse bezienswaardigheden als het laatste tuindershuisje, de museum-molen welke u nog in werking kunt zien etc. Om alles te bezoeken is een fietstocht aan te bevelen.
 
In de verdere omgeving van Alkmaar zijn tal van bijzonderheden te bezichtigen. In Broek op Langendijk bevindt zich de oudste groenteveiling ter wereld en in Medemblik is het Stoommachinemuseum gevestigd. Een bezoek hier kunt u combineren met een ritje naar Hoorn met de stoomtram. Ook is een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de moeite waard. Hier kunt u meemaken hoe de mensen woonden en werkten rond de voormalige Zuiderzee.

 

Verdere omgeving

Meer naar het zuiden is in Beverwijk de ‘Beverwijkse Bazaar’. Dit is Europa’s grootste overdekte markt welke ieder weekeinde geopend is met ruim 3.000 kramen en marktwinkels verdeeld over meerdere markten met elk haar eigen cultuur en thema. Zo is er een Struinschuur, een Zwarte markt, een Grand bazaar, een computer markt en de zeer uitgebreide oosterse markt. Nog iets verder naar het zuiden komt u in Haarlem en Amsterdam. Uiteraard vindt u hier alle mogelijkheden van een wereldstad. Haarlem is bekend vanwege haar diverse musea en over Amsterdam hoeven wij hier niets toe te voegen.
 
Dit zijn slechts enkele mogelijkheden welke de omgeving van Egmond u biedt. Uiteraard is een en ander afhankelijk van het jaargetij waarin u ons dorp bezoekt. Maar wat voor weer het ook is, er is altijd wat te beleven. Wanneer het geen strandweer is, dan vindt u volop vertier in de directe omgeving.

BLOG Berichten uit de
Regio en gemeente Bergen

Fiets routes in de Regio en
gemeente Bergen Noord Holland

Advertentie

Welk onderwerp heeft je interesse?

Op vakantie naar Egmond

Adverteerders


blank

Agenda

Boekenclub (Dorpshuis de Schulp)
21 mei 24
Egmond-Binnen
WEEKMARKT | Burg. Eymaplein
23 mei 24
Egmond aan Zee
Boekenclub (Dorpshuis de Schulp)
28 mei 24
Egmond-Binnen
WEEKMARKT | Burg. Eymaplein
30 mei 24
Egmond aan Zee
Boekenclub (Dorpshuis de Schulp)
4 jun 24
Egmond-Binnen
WEEKMARKT | Burg. Eymaplein
6 jun 24
Egmond aan Zee
Boekenclub (Dorpshuis de Schulp)
11 jun 24
Egmond-Binnen

Zoek en boek in Egmond

Adverteerders


blank
blank
blank
blank
Bol AlgemeenBol Algemeen

Pin It on Pinterest

Share This
Info
Egmond Online
Right Menu IconMenu