Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee sluit de deuren, Merlet in Schoorl nog niet. “Wij bieden take-away aan vanuit het restaurant”, laat eigenaar Martin van Bourgonje weten.

Maar de eigenaar van Zuiderduin ziet dat niet zitten: “Het is een vreemde gewaarwording, wel overnachten maar zonder eten en drinken”, laat de receptioniste weten aan NH Nieuws. Dus gaan zij dicht tot in ieder geval 19 januari.

Tegen mediapartner Duinstreek Centraal zegt Richard Nan van Zuiderduin: “In het dorp zit verder ook nagenoeg alles dicht. Als de gasten niet in het restaurant, de pub, de brasserieen de sauna terecht kunnen, en hier alleen kunnen slapen, is het niet de hotelbeleving die we willen bieden. Dus gaan we dicht”

“Het is een gekkenhuis, omdat het om honderden telefoontjes gaat”

RICHARD NAN – ZUIDERDUIN

Alle reserveringen voor de komende vijf weken worden nu door medewerkers van het hotel, met 365 kamers een grote in de regio, afgebeld. “Het is een gekkenhuis, omdat het om honderden telefoontjes gaat. Direct na de toespraak van de minister-president zijn we de gasten gaan bellen die vandaag zouden aankomen. De rest wordt afgehandeld op volgorde van aankomstdatum.”

Boekers krijgen de keuze of zij de datum van hun verblijf willen verschuiven of hun geld teruggestort willen krijgen. “Over het algemeen hebben zij er alle begrip voor. Gezien de omstandigheden wordt ons besluit en de geboden oplossingen positief gewaardeerd.”

Emotioneel

Toch wordt er in Schoorl anders ingespeeld op de uiterst strenge maatregelen. Ondanks verschillende afzeggingen blijft het hotel open tot 30 december. “Vandaag werd in Den Haag besloten dat een take-away concept wel mag, dus kunnen gasten hun eten afhalen in ons restaurant.”

Naast diverse annuleringen zijn er toch ook een aantal nieuwe aanmeldingen bij Merlet binnengekomen. “Mensen reageren soms emotioneel omdat ze er zo toch nog even uit kunnen. Vooral onze vaste gasten zijn blij dat we in deze vorm open blijven.”

Het Schoorlse hotel begon in april al met het bezorgen van viergangendiners aan hotelkamers. NH Nieuws zocht de eigenaren aan het begin van de coronacrisis op:

Bron: NH nieuws – Priscilla Overbeek