EGMONDEN/ HEILOO – Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november staat een recordaantal van meer dan vijftienduizend wandelaars aan de start van de achtste editie van de Fjoertoer Egmond. Dit is een spectaculaire avondwandeltocht door de Egmonden, langs bijzondere licht-, vuur- en geluidsacts. Het evenement is inmiddels uitverkocht, aanmelden is niet meer mogelijk, meldt de gemeente Bergen.

Startpunt Fjoertoer bij Hotel Zuiderduin

De start van de 12, 16, 20 en 6 kilometerloop is tussen 16.00 en 19.15 uur op het parkeerdek van Hotel Zuiderduin. Daarna gaan de vier routes ieder hun eigen weg. Aan het eind van de wandeltocht finishen alle wandelaars op het Pompplein voorbij vuurtoren van Speyk.

Verkeersmaatregelen tijdens de Fjoertoer

Vanwege het wandelevenement kan het op beide dagen druk zijn in Egmond en omgeving. Houd daarnaast rekening met een aantal wegafsluitingen:

  • Bij het stoplicht richting Voorstraat Egmond aan Zee, vanaf 14.30 tot 19.30 uur. Verkeer wordt omgeleid via Sportlaan en Dr. Wiardi Beckmanlaan.
  • Zeeweg Egmond aan Zee ter hoogte van Zuiderduin vanaf 15.00 tot 24.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de Kennedyboulevard, Churchilllaan, Rooseveltstraat en Burgemeester Nielestraat.
  • Slotweg, Weg naar de Veert, Julianaweg, Hanswijk in Egmond aan den Hoef vanaf 12.00 tot  22.00 uur.