Eindelijk, terrassen weer open Na maanden heeft het kabinet besloten om donderdag 28 april de terrassen, één dag na Koningsdag, van 12 tot 18 uur open te stellen.
Het was te verwachten dat het op Koningsdag in vooral de grote steden uit de hand zou lopen met zon-aanbiddende mensen in de parken en op pleinen. De dag na Koningsdag was het niet veel anders.

Een overvolle Voorstraat en Boulevard met rijen mensen voor een take-away-bar en vele wandelaars op het strand. En op het Pompplein was het weer druk als vanouds, bij Restaurant Angelos stonden mensen in de rij voor een plekje in de zon op het terras en een lekker Italiaans plankje met lekkernijen!

Maar…de terrassen mochten weer open! I

In Alkmaar op het Waagplein stonden zelfs lange rijen mensen te wachten om een stoeltje te bemachtigen. Ook op het Pompplein zijn de terrassen weer gezellig opgesteld. Voor Brasserie Santiago werden de terrassen extra feestelijk geopend met vuurwerk. Bij restaurant Comer aan Boulevard Zuid 7 liep het door het mooie weer ook aardig vol. In Egmond-Binnen bij restaurant de Nieuw Westert pasten veel wandelaars zich ook snel aan aan de regels op het terras; twee personen per tafel en anderhalve meter afstand van elkaar, tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.