Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen is zoals verwacht weer de winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondtijdrit. Op twee fronten waren vertegenwoordigers uit Egmond-Binnen actief op sportpark De Cloppenburgh. De voetballers van Sint Adelbert moesten het vriendschappelijk opnemen tegen Meervogels ’31. Deze confrontatie werd ruimschoots in het voordeel van de Akersloters beslecht. In tegenstelling tot het verlies van de Binders op de grasmat verging het de mountainbikende Verdonk junior goed. Met een winnende tijd van 50.23 minuten acteerde hij weer op eenzame hoogte.

In de tijdrit van aanstaande donderdag zal Verdonk junior afwezig zijn in verband met deelname aan een driedaagse in België. Daar zal hij de kleuren van Egmond-Binnen verdedigen samen met koppelmaat Bram Imming. Zodoende kunnen in Akersloot weer eens anderen de dienst uitmaken en met de hoogste eer gaan strijken. Dat het vaak om minimale verschillen kan gaan in de rangschikking, behalve tussen Verdonk junior en de rest, bewees de uitslag tussen de nummers drie en vier, en Ron Boendermaker en Bob Scholten.

De tussentijden gingen over en weer, dan weer in het voordeel van Scholten en daarna was Boendermaker weer aan de beurt. De laatste omloop van in totaal tien moest de doorslag geven en viel uit naar de kant van Boendermaker met slechts een voorsprong van 1 seconde, waardoor Bob Scholten werd verwezen naar plek vier. Wout Bakker herstelde zich, na een matige tijd door maagklachten, vorige week en legde beslag op een fraaie tweede plaats. De altijd niet weg te cijferen en taaie Koen Konst wist zich bij de eerste vijf te klasseren.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen (50.23 min); 2. Wout Bakker, Heiloo (51.35 min); 3. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (52.03 min); 4. Bob Scholten, Akersloot (52.04 min); 5. Koen Konst, Castricum (53.45 min); 6. Alex Hageman, Limmen (56.31 min); 7. Henk Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (58.09 min).