Categorie: Bezoek

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN EGMOND

Das weer is wat Aars dan Akebake of een Biitje doen met Ara bieren

Egmond is rijk aan historische bezienswaardigheden en culturele activiteiten. Een van deze bezienswaardigheden zijn de standbeelden van het Derper Vrauwtje, Jaepie Jaepie, Joop Smit deze standbeelden zijn een prachtige herinnering aan de rijke geschiedenis. Kijk rond in een oud vissershuisje dat nu dient als museum. Verder is natuurlijk het Museum van Egmond en de uitkijkposten als u zin heeft in een sportieve bezigheid met beloning (uitzicht)

Een andere must-see is de Vuurtoren J.C.J van Speyk, waar je een prachtig uitzicht op de zee kunt genieten.

 

Iets heel anders om te doen in Egmond is de Braderie, een wekelijkse avondmarkt met lokale producten en handgemaakte items. Hier kun je genieten van de sfeer en de gezelligheid van de Dorp terwijl je rondkijkt naar de diverse aanbiedingen en een Visje eet van de Visboer.

Breng zeker een bezoek aan het Bunkermuseum van Egmond in de duinen. Hier kun je leren over de Tweede Wereldoorlog en de oorlogsgeschiedenis. Het museum is een unieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Ook de Brouwerij van Egmond is een aanrader voor degenen die geïnteresseerd zijn in bierbrouwen. Er zijn rondleidingen en proeverijen beschikbaar. Andere bezienswaardigheden zijn de fundamenten van het Slot op den Hoef, het Schelpen Cabinet, de Abdij van Egmond en de pinck.

Elk van deze bezienswaardigheden zijn interessant of leuk om te bezoeken als invulling van een gezellige dag in Egmond en biedt een unieke ervaring en geeft een inkijk in de rijke cultuur en geschiedenis van de drie dorpen.

Bezoek

Populair

Braderie Egmond aan Zee (2022)

Braderie 2022 In de maanden juni, juli en augustus wordt in het centrum van Egmond aan Zee elke woensdag een gezellige braderie georganiseerd. Van 16 uur tot 21.30 uur

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair

Bezoek

Hoogst gewaardeerd

Bezoek

Populair

Bunkermuseum Jansje Schong

Deze munitiebunker van het type V.F. 7a is in 2016 geopend als Bunkermuseum Jansje Schong. De bunker is weer helemaal opgeknapt en daarmee goed toegankelijk. Het museum bestaat uit twee kamers.

Bezoek

Populair

Cultuurhuis Huys Egmont

Bezoek Bezoekerscentrum en cultuurhuis Huys Egmont. Bezoek onze exposities, lees, kijk, onderzoek, speel en geniet van onze geschiedenis

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair

PostaanZee – Ontmoetingscentrum

Iedereen kan bij ons meewandelen, gratis boeken lenen, informatie uitwisselen en mensen ontmoeten. Kom maar binnen, je bent van harte welkom.

Bezoek

Populair

Egmond aan den Hoef

Populair

Egmond aan den Hoef

Populair

Egmond aan den Hoef

Populair

Egmond-binnen

Hoogst gewaardeerd

Egmond-binnen

Populair

De Wimmenumer Molen

De Wimmenumer Molen is een binnenkruier die in 1774 is gebouwd. Hij werd gebruikt om de 85 hectare grote Wimmenummerpolder te bemalen.

Egmond-binnen

Populair

Café Tervoort Egmond Binnen

Een gezellig en gevestigd Cafe, restaurant in het centrum van het heerlijke dorpje Egmond Binnen. Café Tervoort bezorgt ook uw eten!

Bezoek

Hoogst gewaardeerd

Drie Egmonden

Populair

Activiteiten

Populair

Online Escaperoom

Een escaperoom is een (groeps)activiteit waarbij je samen met je partners in crime een beperkte tijd hebt om een mysterie op te lossen. Aan de hand van puzzels en raadsels dien je de oplossing te vinden.

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair

De MICROBEN (Louk van Meurs)

De MICROBEN (Louk van Meurs) Het kunstwerk is als een wirwar van 14 kleine kunstwerken ingegraven langs de Sportlaan in Egmond aan Zee

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair

Strand en duinen van Egmond

Tijdens de wintermaanden kunt u heerlijk uitwaaien op het Egmondse strand. Tijdens stormen is de Zee met al zijn kracht ook erg indrukwekkend.

Bezoek

Populair

Vuurtoren J.C.J van Speijk Egmond

Vuurtorens spreken tot de verbeelding en overal ter wereld zijn plaatsen met een vuurtoren bijzonder. De Derpers, houden intens van "hun"vuurtoren.

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair

Kinderkaasmarkt Alkmaar

Op de vrijdagen in juli en augustus is het voor kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar mogelijk een rondleiding op de kaasmarkt te krijgen.

Bezoek

Populair

Het Offshore Windpark Egmond aan Zee

Het windpark Egmond aan Zee is het eerste grote windpark dat in de Noordzee voor de Nederlandse kust wordt gebouwd. Het park bestaat uit 36 windmolens.

Bezoek

Populair

Zandsuppletie Egmond aan Zee

Door wind en zee verliest de kust bij Egmond aan Zee zand. Om ervoor te zorgen dat Egmond aan Zee goed beschermd blijft, brengt Rijks waterstaat zand aan op het strand

Bezoek

Populair

Uitkijkposten in Egmond

Waar vind je de uitkijkposten? In Egmond heb je het Torensduin en na een wandeling richting de ingang van Egmond aan Zee in de duinen de Uitkijkduin.

Bezoek

Populair

Het bronzen beeld van Joop Smit

Eerbetoon aan de Egmondse loper Joop Smit. Winnaar Halve Marathon 1973. Dit bronzen beeld, Vindt u op de Noord boulevard in Egmond aan Zee

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair

“Nijntje aan zee” Pleintje

De houten boot is een initiatief van vereniging Dorpsbelangen Egmond 'Parel' aan Zee'. De vereniging wil Egmond onsterfelijk maken als het ‘Nijntjedorp’ met het plaatsen van de boot op het ‘Nijntje aan Zee’-pleintje.

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair

Standbeeld “Jaepie Jaepie” op de Werf

Een groepje Egmonders vond het tijd om een standbeeld op te richten en sinds 1999 staat hij bij de hoofd strand afgang ofwel ‘de Werf’: Jacob Glas, beter bekend als Jaepie-Jaepie, de schipper van de roeireddingboot.

Bezoek

Populair

De Egmonder Pinck (Bomschuit)

Egmonder Pinck - Dit is een (vissers)vaartuig met platte bodem zoals het eeuwen lang in Egmond is gebruikt om er direct vanaf het strand mee de zee op te gaan.

Bezoek

Populair

Egmondse Halve Marathon (januari)

Op de tweede zondag in januari vindt jaarlijks de Egmondse Halve Marathon plaats. De altijd variërende weersomstandigheden bepalen doorgaans het karakter van deze Nieuwjaarsklassieker.

Bezoek

Populair

Zee aquarium Bergen aan Zee

De aquaria tellen duizenden bewoners onderverdeeld in ruim 230 soorten Daarbij moeten we dan denken aan verschillende levensvormen: bijvoorbeeld inktvissen, kreeften, krabben, haringen, roggen, haaien, piranha's, anemonen, maar ook eencelligen, plankton en krill die als voedsel voor de andere vissen dienen.

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair

Scheepvaart Museum, Vissersmonument

Dit paleisachtige witte gebouw, was tot het jaar 2000 een nationaal tehuis voor oud-zeelieden compleet met een zeemanscafé dat nog steeds bestaat.

Bezoek

Populair

De reddingboot “Adriaan Hendrik”

“De boot gaat uit”. Dit is een gevleugelde uitdrukking in het zeedorp. Of het nu om een echte actie gaat (vuurpijl gezien!) of om een oefening: een reddingboot die uit gaat en door de branding vaart, is een belevenis. Van maart t/m oktober oefent de bemanning elke maandagavond om 19.00 uur.

Bezoek

Populair

Slotkapel Egmond aan den Hoef (1922)

Deze kapel, gewijd aan de Heilige Catharina, de patrones van de adel, is in 1229 gebouwd naast het kasteel van Egmond. In 1430 liet heer Jan van Egmond (Jan met de Bellen) de kapel afbreken en opnieuw herbouwen.

BEZOEK DEZE LOCATIES

Wilt er even lekker op uit, in regio Noord-Holland is genoeg te beleven of te bezoeken.
I
n de wintermaanden is het zeeaquarium in Bergen aan Zee een aanrader!! 

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair

Museum BroekerVeiling

Het museum bestaat uit twee gebouwen: gebouw De Toekomst en gebouw Het Verleden. Tevens is er een prachtig buitenterrein.

Bezoek

Populair

Bezoek

Populair
Sorry, geen berichten gevonden

Bezoek

Populair
Sorry, geen berichten gevonden

Bezoek

Populair
Sorry, geen berichten gevonden

Activiteiten, Bezoek

Populair

WELK ONDERWERP HEEFT UW INTERESSE

Advertentie

Overnachten in Egmond

KLIK OOK EENS OP!

[booking_product_helper shortname="search box widget"]
DierDier

Meest gelezen artikelen

Pin It on Pinterest

Right Menu IconMenu
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security