De digitale bezoekersregeling verandert per 1 januari 2023. De aanpassing van de bezoekersregeling is een positieve verandering voor inwoners en ondernemers. Ook veranderen de parkeerperioden, waarop moet worden betaald in Schoorl, Egmond aan Zee en Bergen aan Zee. Door de aanpassing sluiten de perioden beter aan op de parkeerdrukte.

Parkeerbudget van 600 uur per jaar voor vergunninghouders

Een bezoeker kan nu nog maximaal 4 uur op een dag bij een inwoner parkeren. De gemeente kreeg veel reacties van inwoners en belanghebbenden op deze regeling. De regeling vonden zij te beperkt door het maximaal aantal bezoekuren op een dag. Met de nieuwe digitale bezoekersregeling krijgen de vergunninghouders een parkeerbudget van 600 uren per jaar. Dit kunnen zij naar eigen inzicht gebruiken voor hun bezoekers. Ook wordt het mogelijk om met meerdere auto’s (maximaal 3 kentekens) tegelijk op een vergunning te parkeren.

Betaalperioden veranderen in Schoorl, Egmond aan Zee en Bergen aan Zee

In Schoorl vermindert het aantal dagen waarop bezoekers parkeergeld moeten betalen. In de nieuwe situatie is betaald parkeren in november-t/m februari alleen op zaterdag en zondag van 10 tot 19 uur. Op de doordeweekse dagen is er geen betaald parkeren. In de zomerperiode maart t/m oktober blijft de betaling van het parkeergeld hetzelfde: alle dagen van 10.00 tot 19.00 uur.

In Egmond aan Zee en Bergen aan Zee vermeerdert het aantal dagen waarop bezoekers parkeergeld moeten betalen. Van november t/m februari moet straks op zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur parkeergeld betaald worden. Dat is op dit moment niet zo. In de zomer van maart t/m oktober blijft de betaling van het parkeergeld hetzelfde: alle dagen van 10.00 tot 19.00 uur.

Maatwerk voor gebruiksproblemen

Coöperatie Parkeer Service (CPS), de organisatie die het parkeerbeleid uitvoert, past het parkeersysteem aan naar de nieuwe bezoekersregeling per 1 januari 2023. Voor gebruikers van een digitale parkeervergunning gaat het gebruik van het systeem dus veranderen.

Als gebruikers problemen ervaren met het nieuwe systeem, dan biedt de gemeente hulp. Over de manier waarop deze hulp geboden wordt, informeren wij voor de invoering van de veranderingen.