EGMOND AAN ZEE

Vorig jaar ging de intocht ging de aankomst niet door, door corona en de verplichte anderhalve meter. Dit weekend was er voor Sinterklaas geen andere belemmering dan de ietwat opkomende kou. Op diverse plaatsen liet de Sint dit weekend zijn gezicht zien, waarbij een en ander meestal goed verliep. Zo ook op het gezellige strand van Egmond aan Zee, waar de bijzondere pakjesboot zaterdagmiddag aan land kwam.

Sinterklaas aankomst Egmond aan Zee

Rond het middaguur kwam de melding dat de bijzondere boot in aantocht was: ’Sinterklaas vaart nu ongeveer bij Scheveningen. Het is koud op de boot, maar Sint geniet van de winterzon! Nog even geduld, om twee uur zet hij voet aan wal in Egmond! Tot straks!’

 

Sinterklaas aankomst Egmond aan Zee

 

Eenmaal in het zicht bonsden de hartjes van vele in spanning afwachtende kindertjes – en hun (groot)ouders – een stuk harder dan normaal. Het werd een mooi en drukbezochte intocht met hard meegezongen sinterklaasliedjes van de Pietenband. Waarna de hele stoet vertrok naar het grote Sinterklaasfeest in de Egmondse sporthal De Watertoren.

Sinterklaas aankomst Egmond aan Zee