Het geliefde wandelevenement Fjoertoer Egmond is voor het negende opeenvolgende jaar volledig uitverkocht. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november zullen de pittoreske dorpjes van Egmond en Heiloo baden in een zee van licht. Met het invallen van de avond zullen de wandelaars worden geleid door een betoverend schouwspel van licht, vuur en muziek. De organisatoren van Le Champion zijn opnieuw trots op de overweldigende belangstelling voor dit evenement. De laatste stempelkaarten zijn nu verkrijgbaar als onderdeel van een arrangement bij Hotel Zuiderduin.

Dit jaar kunnen we ons verheugen op de toevoeging van de Fjoertoer Business Walk. Bedrijfsteams zullen op vrijdag een route van 12 km afleggen. Bovendien zal de dorpskern van Egmond aan Zee dit jaar extra worden belicht, met een route via het Pompplein en de Voorstraat, inclusief een passage langs Brasserie Bruut. Alkmaar is het best vertegenwoordigd met maar liefst 1.250 deelnemers, op de voet gevolgd door Heiloo en Heerhugowaard, beide met 800 deelnemers. In totaal staan er deelnemers uit maar liefst 9 verschillende nationaliteiten aan de start in Egmond aan Zee.

Betoverende Routes

De routes van 12, 16 en 20 km zullen wandelaars verrassen met spectaculaire acts langs de weg. Vorig jaar werden deze routes ingekort om deelnemers meer tijd te geven om van de kunstwerken te genieten. Voor de vijfde keer op rij wordt ook de Family Fjoertoer georganiseerd, een route van 6 km die geschikt is voor het hele gezin.

Onderweg zal het ene schouwspel nog indrukwekkender zijn dan het andere, allemaal gecreëerd door getalenteerde kunstenaars, artiesten en de gastvrije bewoners van Egmond. Het startschot voor alle afstanden wordt gegeven op het parkeerdek van Hotel Zuiderduin. Vervolgens zullen de routes hun eigen weg vinden. Alle wandelaars zullen de laatste kilometers over het Noordzeestrand trotseren, voordat ze hun eindpunt bereiken op Parkeerterrein de Werf. De avond zal in stijl worden afgesloten met een speciaal finishfeest bij Hotel Zuiderduin, samen met de aangesloten horecagelegenheden.

Betoverende Sprookjeswereld

Elk jaar staat de Fjoertoer Egmond in het teken van een thema. Vorig jaar was dat Fjoertoer Wildlife. Dit jaar wordt het betoverende thema “Fairytale Fjoertoer” gevierd. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november worden de dorpjes van Egmond en Heiloo omgetoverd tot een wereld vol magie en fantasie. Van kastelen tot prinsessen, van Sneeuwwitje tot de zeven dwergen – alle dromen komen tot leven in de betoverende wereld en het sprookjesbos van de Fjoertoer.

Geniet met volle teugen van deze sprookjesachtige ervaring en laat je betoveren door de magie van de Fjoertoer Egmond 2023!

 

Bron: Le Champion