PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!  Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs. Stemmen kan tot en met 31 mei via:

stem.oranjefonds.nl (https://stem.oranjefonds.nl).

 


 

Thema: “Eenzaamheid verminder je samen!”

Dit jaar staan de Appeltjes van Oranje in het teken van projecten die eenzaamheid tegengaan. In Nederland voelt één op de zeven mensen zich eenzaam, vooral jongeren en ouderen. Daarom heeft het Oranje Fonds dit thema gekozen.

Belang van de strijd tegen eenzaamheid

Eenzaamheid kan iedereen treffen en zorgt ervoor dat mensen zich onbelangrijk en geïsoleerd voelen. Effectieve projecten helpen mensen weer contact te maken en zich gewaardeerd te voelen. De Appeltjes van Oranje 2024 belichten deze belangrijke initiatieven.

Drie winnaars

PostaanZee in Egmond aan Zee is een voorbeeld van een project dat sociale contacten bevordert en eenzaamheid vermindert. Slechts drie projecten winnen een Appeltje van Oranje, bepaald door stemmen en een jury.

PostaanZee

PostaanZee biedt een plek waar mensen kunnen binnenlopen, deelnemen aan activiteiten, gezamenlijke maaltijden nuttigen en een luisterend oor vinden. Iedereen is welkom.

Uitreiking door Koningin Máxima

Koningin Máxima reikt de prijzen in oktober uit. De winnaars ontvangen een bronzen beeldje van Prinses Beatrix en 25.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten en streeft naar een samenleving zonder eenzaamheid. Wij zijn trots op onze nominatie en waarderen jouw steun!