[tta_listen_btn]

Rondom de Dag van de Duinen, 24 juni 2023, organiseert Stichting Duinbehoud excursies en activiteiten langs de hele Nederlandse kust. Neem deel aan een of meer bijzondere excursies die we voor je hebben uitgestippeld. Je gaat op pad met een echte duin-kenner en ontdekt tijdens je wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring, gegarandeerd!

Egmond aan Zee

Ga mee op een unieke wandeling door het Levende Zeedorpen Landschap’ bij Egmond aan Zee, waar je de prachtige flora en de boeiende geschiedenis van dit gebied kunt ontdekken. Onder leiding van Theo Baas en Gerjan Zwaan, twee deskundige gidsen, wandel je langs meer dan 300 oude aardappelveldjes die nu als volkstuin worden gebruikt. Je ziet veel zeldzame en bloeiende planten die typisch zijn voor het zeedorpenlandschap. Theo is een plantenkenner en Gerjan is een geboren en getogen Egmonder (derper) die als fysisch geograaf en oud-leraar veel weet over de cultuurhistorie van het duin.

Meld je snel aan voor deze bijzondere excursie, want het aantal plaatsen is beperkt. (VOL)
Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met meer informatie. Als je geen mail ontvangt, neem dan contact op met [email protected]

We vieren de Dag van de Duinen

We vieren de Dag van de Duinen om de schoonheid en de kwetsbaarheid van het duinlandschap onder de aandacht te brengen. De duinen zijn een prachtig en onmisbaar thuis voor vele (zeldzame) planten en dieren. Maar het duingebied staat ook onder druk door allerlei activiteiten. Recreanten, industrie, verkeer en waterwinning eisen ruimte op. En de stikstofuitstoot heeft een negatief effect op de plantengroei in de duinen.

Bescherming en genieten We willen de duinen graag beschermen voor de toekomst. Daarom is het belangrijk om te weten wat de dieren en planten nodig hebben. Zo kunnen we samen zorgen dat de duinen een heerlijk gebied blijven om te wandelen. Wandelaars, kampeerders en strandgangers kunnen dan ook in de toekomst blijven genieten van al het moois dat het duinlandschap te bieden heeft.

Bijeenkomst in Naturalis op 23 juni

Wil je meer weten over hoe we de duinen kunnen beheren?

Kom dan naar de bijeenkomst over begrazing in de duinen in het Naturalis Biodiversity Center. Begrazing is goed voor de biodiversiteit. Grote grazers zoals paarden en runderen doen al mee, maar ook kleinere grazers zoals konijnen zijn belangrijk. Tijdens de bijeenkomst in Naturalis vertellen experts over hun visie op het natuurbeheer door begrazing in de duinen. Je mag ook je eigen ideeën delen. Meld je gratis aan, maar wees er snel bij, want er zijn maar een paar plekken over.

 

Meer informatie is te vinden via www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen.