EGMOND AAN ZEE – In Egmond kan je deze zomer op 38 meter hoogte genieten van het weidse uitzicht over de kustlijn. Het grootste reuzenrad van Noord-Holland is deze week

in de badplaats neergezet. Morgen is de officiële opening, maar vandaag al kreeg NH Nieuws een ‘sneak peek’ op hoogte.

Bron: Reuzenrad Egmond aan Zee – NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Voor de van origine Egmondse reuzenrad-ondernemer Jan Vallentgoed is het voor het eerst sinds de coronacrisis dat hij het rad weer mag opbouwen. Zijn attractie stond de afgelopen maanden werkloos in de opslag. “Dat was natuurlijk een financiële strop.”

Hij hoopt dat het toeristische Egmond hem goed gezind is: “Dit kan wel eens de redding zijn voor ons bedrijf.” Ook de ondernemers in het kustdorp vertrouwen erop dat er veel mensen naar het reuzenrad komen, en het de lokale economie ten goede komt. “Nu maar hopen dat het rad zo lang mogelijk aan de Werf kan blijven staan.”

Vooralsnog staat het reuzenrad in ieder geval tot september in Egmond. Een kaartje kost vijf euro.

De kosten gaan gewoon door en in het voorjaar investeer je om alles aan kant te krijgen. En dan komt ineens corona. Het was voor ons heftig”, aldus Jan.Veel mensen hebben al een ritje gemaakt vandaag en met succes! Een ritje kost 5 euro met de reuzenrad, en zeker de moeite waard!

De Egmondse fotograaf Sjef Kenniphaas mocht een ritje maken tijdens de opening van het reuzenrad en maakte mooie foto’s!