Egmondse Vissersvrouwen” komen thuis

Woensdag wordt het schilderij Vissersvrouwen afgeleverd bij Museum Egmond in Egmond aan Zee.

Anton Gul heeft laten weten ernaar te streven tegen 13.00 uur aan te komen, in elk geval na 12.45.

Het werk van kunstschilder Roeland Koning, met daarop de Derper vissersvrouwen Antje de Groot-Wijker (links) en Jannetje Krab-de Groot en een onbekende vrouw, is vanaf 3 juli elke middag in het museum te zien van 14.00 tot 17.00 uur. Er hoeft niet te worden gereserveerd. De museumkaart is geldig.

Anton Gul van Gul Verhuizingen brengt het schilderij woensdag van Amersfoort naar Egmond aan Zee, samen met een aquarel van het vissersdorp dat bij de koop hoort. Daar komen ze allebei te hangen in de eerste museumzaal, bij acht andere werken van Roeland Koning. In zaal 2 hangen bovendien twee levensgrote reproducties van tekeningen die in koninklijk bezit zijn. In de jaren dertig waren ze aangekocht door Koningin Wilhelmina. Het museum gaat volgende week weer open voor het publiek.

De openingstijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.

Toegang €4/€2 Museumkaart gratis. Reserveren is niet nodig, wel 1,5 M. afstand houden.
Alle gevers zijn welkom voor koffie en een praatje bij de vissersvrouwen op de zaterdagen 10, 17 of 24 juli tussen 11.00 en 13.00 uur. Vanwege de maatregelen vragen we ieder zich aan te melden bij [email protected] of zie www.museumvanegmond.nl

Carla Kager