blank

Alle stranden in de gemeente Egmond en Bergen hebben dit jaar opnieuw de prestigieuze Blauwe Vlag ontvangen, een erkenning voor hun schone en veilige omgeving. Deze onderscheiding wordt toegekend door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) en benadrukt het belang van duurzaamheid op en rond het water.

De Blauwe Vlag is een symbool dat aantoont dat een strand of jachthaven voldoet aan hoge normen op het gebied van netheid en faciliteiten. Op 16 mei 2024 werden de vlaggen feestelijk overhandigd aan het Strand Team van de gemeente Bergen/Egmond. In Nederland wapperen momenteel 200 Blauwe Vlaggen, waarvan 143 bij jachthavens en 57 bij stranden. Dit jaar zijn er 5 nieuwe locaties toegevoegd.

Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen

Egmond kent drie kernen. Hiervan is Egmond aan Zee de kustplaats. Het oude vissersdorp met de vuurtoren die direct in het oog springt en het heerlijke strand. Egmond aan Zee is een echte familiebadplaats met tal van leuke terrasjes, winkels en restaurants. In Egmond aan Zee kunt u een dagje naar het strand, een hapje eten, fietsen of wandelen door de duinen, de woensdagavondbraderie bezoeken of in de winter uitwaaien op et strand.

Wat is de Blauwe Vlag voor stranden?

De Blauwe Vlag is een internationaal keurmerk dat wordt toegekend aan stranden en jachthavens die voldoen aan strenge criteria op het gebied van milieu, veiligheid en kwaliteit. Het keurmerk staat symbool voor schone en veilige stranden met goede faciliteiten en wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).