Op 15 en 16 juni* houdt Peter Lassooy een expositie in eigen tuin, de inspiratiebron voor zijn natuurfoto’s en aquarellen.  De tuin heeft een oppervlakte van 1400m2 en bestaat uit een moestuin, een border met éénjarigen, tweejarigen en vaste planten. De border gaat over in een natuurlijke tuin met bloemrijk gras, een stinzenbosje, een duinbeek met natuurvriendelijke oever en een patio met rozen. De tuin wordt ecologisch beheerd.

Van orde naar chaos, of van cultuur naar natuur

De orde heerst in de moestuin. Daar wordt geschoffeld en geharkt.

In de vijf bedden wordt wisselteelt toegepast. Naast de moestuin ligt de border die is opgebouwd met éénjarigen, tweejarigen en vaste planten. Maar ook wilde planten vinden er een plekje. Wilde planten zien we ook in het bloemrijk graslandje, dat twee keer per jaar wordt gemaaid en afgevoerd.  Een duinachtig stukje is aangeplant met siergrassen en wilde inheemse grassen zoals zandhaver. Het bosje bestaat voornamelijk uit els, eik en es met daar omheen besdragende struiken zoals meidoorn en Gelderse roos. De kruidlaag bevat veel stinzenplanten, maar ook zevenblad, brandnetels, inheemse berenklauw, gewone ossentong en fluitenkruid.  Verder bosplanten zoals look zonder look en vingerhoedskruid. Er stroomt een duinbeek langs de tuin waar een natuurvriendelijke oever is aangelegd.

  • Een heel ander beeld geeft de romantische patio met rozen.
  • De tuin is biologisch en circulair.
  • Als u door de tuin wandelt ontmoet u de foto’s en aquarellen. De werken zijn te koop en de prijzen vindt u in het atelier.

 

Lassooy is ook de bedenker van het Egmonds abdijbier Sancti Adalberti. U kunt dat drinken op een van de terrassen in de tuin.

* Bij slecht weer gaat de expositie niet door, de tuin en het atelier zijn wel geopend. Gratis toegang. Geen toiletmogelijkheid, geen toegang voor honden.

De werken zijn te koop en de prijzen vindt u in het atelier. Lassooy is ook de bedenker van het Egmonds abdijbier Sancti Adalberti. U kunt dat drinken op een van de terrasjes in de tuin.

 

Sint Adelbertusweg 38Z

1935 EM Egmond-Binnen

Tel: 0655370787

www.peterlassooy.nl