EGMOND AAN ZEE –

De traditionele nieuwjaarsduik is voor het tweede opeenvolgende jaar afgelast, dat was – hoe treurig ook – nog in de lijn der verwachting ook. Vorig jaar was er een flinke groep die op eigen houtje een duik nam op nieuwjaarsdag. De voordelen Zwemmen in de koude zee kan je immuunsysteem op de langere termijn versterken, het werkt ontstekingsremmend, zorgt voor een betere doorbloeding, je lichaam maakt endorfine en adrenaline aan en ook serotonine.

De lijst met voordelen is ongekend.

Nieuwjaarsduik Egmond 2022

Foto: NH nieuws

Sylvester Reimers van crossfittclub Sero uit Alkmaar heeft een hele groep zover gekregen om het water in te springen. “Vorig jaar waren we met z’n drieën, maar nu met een mannetje of twaalf, de groep wordt steeds groter. Nu lekker met z’n allen aan de chocolademelk met rum. Dat hebben we wel verdiend.”

Hoewel de officiële nieuwjaarsduik vanwege corona niet doorging waren er vandaag in Egmond aan Zee toch flink wat mensen die 2022 fris beginnen. Met een temperatuur van dertien graden en een zonnetje was het goed toeven op het strand.

Nieuwjaarsduik Egmond 2022

Toch was het voor veel nieuwjaarsduikers wel even afzien toen ze de koude Noordzee in sprongen. Niet iedereen was even enthousiast over de temperatuur van het water. “Het is voor mij de eerste keer en ik vond dat ik het voor mezelf moest doen. Het was echt afzien, maar het geeft wel een kick.” Een jongere nieuwjaarsduiker heeft voor de zekerheid maar een muts opgezet. “Ik voel mijn benen haast niet meer maar volgend jaar doen we het waarschijnlijk weer.”