Schoorlse duinen

Wist u dat Schoorl met zo’n vijf kilometer het breedste duingebied van Nederland bezit? In de Schoorlse Duinen kunt u eropuit voor een fiets- of wandeltocht. Het meest bijzondere duin van Schoorl bevindt zich wel in het centrum zelf.

Klimduin

Hier treft u het bekende Klimduin, een 51 meter hoge zandberg welke rechtstreeks aansluiting biedt aan een uitgebreid duin- en bosgebied. Op het klimduin kunnen de kinderen zich prima vermaken, terwijl de ouders op het terrasje rustig toekijken en van een drankje genieten. Op en top plezier voor de hele familie op het klimduin in Schoorl.

Door het Schoorlse duingebied loopt een bekend Mountainbikeparcours, een uitdaging voor de sportieveling. De Kerf is een markante verschijning in het duingebied. De mens heeft hier een gat in de duinen gemaakt zodat het zeewater ongestoord het duingebied in kan stromen, wat grote gevolgen heeft voor de plaatselijke flora en fauna. Kortom, Schoorl de plek voor rustzoekers en ondernemers!

Informatie Klimduin Schoorl

Duinvoetweg 10
1871 Schoorl

Telefoon 072 509 1417

 

Route naar Schoorl met het openbaar vervoer

Vanaf treinstation Alkmaar reist u met bus 151 naar Schoorl. U stapt uit bij de halte Frederikslaan. Steek de weg over, ga het Groenelaantje in en volg het voetpad. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Schoorl.

Voor de route met de trein naar Alkmaar, kijk op de site van de NS.
Voor de bustijden van lijn 151, kijk op de site van Connexxion.
Voor de route naar Schoorl met het openbaar vervoer, kijk op de site van 9292 OV