Categorie: Winter

Powerkiten in Egmond of Bergen

Iedereen kan powerkiten, ook als je geen blonde spierbundel bent of strakke beach babe! Het enige waar je over moet beschikken is gevoel voor de wind, de windrichting, de kracht en de reactie daarop van de vlieger. Laat je meeslepen, letterlijk en figuurlijk!

Lees verder

Noordhollands Duinreservaat

In opdracht van de provincie Noord-Holland beheert PWN meer dan 7300 hectare duingebied. Zij beschermen er de natuur en zorgen tegelijkertijd dat bezoekers er terecht kunnen voor recreatie. Noord-Hollands Duinreservaat Het Noord-Holland Duinreservaat (NHD) is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het strekt zich uit vanaf de Tata Steel terreinen bij Wijk aan [...]

Lees verder

Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee

Wat bezielt iemand om bij winterse temperaturen in zee te duiken? “Het is ramp om te doen, maar het geeft ook een ongelofelijke kick”, weet Butter van de Derp Divers. “Ik heb onder alle omstandigheden gedoken, met sneeuw, bij min negen graden en met windkracht acht.

Lees verder

Lucky Strike Bowling Egmond

Bowlingbanen met spectaculaire lichtshows en verlichte dansvloer Lucky Strike Bowling Egmond aan Zee Het hotel beschikt over 8 ultramoderne bowlingbanen. In de Lucky Strike Bowling vindt u de meest sensationele banen van Europa, inclusief spectaculaire lichtshows en een verlichte dansvloer. Ideaal voor een avond gezelligheid en sportiviteit in swingende discosfeer van de jaren '70. Openingstijden (onder voorbehoud) Reserveren kan [...]

Lees verder

Paardrijden op duinen en strand

Eigen paard Wilt u met uw eigen paard gaan rijden in en om Egmond? In de omgeving zijn diverse stallingsmogelijkheden. Ook zijn er in de omgeving diverse manages die paarden verhuren. In de maneges staan de paarden voor u klaar om een paar dagen lekker de natuur in te gaan. U komt door bossen, duinen [...]

Lees verder

Schaatsbaan/Sportcomplex de Meent

Vanaf oktober tot maart kun je de ijzers onderbinden en heerlijk schaatsen op IJsbaan de Meent, hét recept voor een sportief dagje uit in Alkmaar! De half overdekte 400 meter baan en aparte ijshal staan garant voor veel schaatsplezier.

Lees verder

Fun Centrum Kart World – Uitgeest

De naam zegt het al, bij Fun Center Kart World Limmen komt u voor uw plezier en voor de (ont)spanning. Al bij binnenkomst in onze Formula bar ervaart u de gezelligheid waar wij zo bekend om staan!

Lees verder

Museum BroekerVeiling

Het museum bestaat uit twee gebouwen: gebouw De Toekomst en gebouw Het Verleden. Tevens is er een prachtig buitenterrein. U herkent het gebouw aan de opvallende buitengevel, waarop een impressie van het oorspronkelijke Rijk der Duizend Eilanden is weergegeven.

Lees verder

Museum van Egmond en Torensduin

Beleef de drie Egmonden van binnenuit Beleef in het museum van Egmond de duizendjarige geschiedenis van de drie Egmonden, het wel en wee van het leven bij de duinen en de zee. Proef de sfeer van het oude Egmond met een verleden van jutters, vissers, redders, koloniekinderen en badgasten.   Sfeervol ingericht Bijzonder is het [...]

Lees verder

De Fundamenten van het “Slot op den Hoef”

Het Slotkwartier is het oude centrum van Egmond aan den Hoef. Dit is een beeldschoon historisch gebied, omgeven door het Slotpark, waar u een kleine wandeling kunt maken. Het is goed toeven op het grasveld tussen de opgemetselde fundamenten van het Slot op den Hoef

Lees verder

Egmondse Halve Marathon (januari)

PWN Egmondse Halve Marathon Op de tweede zondag in januari vindt jaarlijks de Egmondse Halve Marathon plaats. De immer variërende weersomstandigheden bepalen doorgaans het karakter van deze Nieuwjaarsklassieker. Het succes is voor een groot deel te danken aan een unieke afwisseling in het parcours. Een parcours waarin de natuur van enerzijds het Noordzeestrand en anderzijds het [...]

Lees verder

ATB Strandrace Egmond Pier Egmond

De ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond, winterklassieker over 36 kilometer, onder auspiciën van de KNWU, kan door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht. Onder de honderden recreanten bevond zich afgelopen editie een recordaantal van ruim 3.500 deelnemers. Egmond-Pier-Egmond is hiermee al jaren de grootste en meest aansprekende ATB Strandrace van Europa. De mountainbike top en wegrenners van naam [...]

Lees verder

Wandelmarathon weekend Egmond aan Zee

Eind januari vindt de jaarlijkse editie van de Egmond Wandelmarathon plaats. Het evenement, dat een bijdrage levert aan het Reumafonds, trekt een record (13.000+) aantal wandelaars naar de kust. Met afstanden over 10 en 21 km is het een onderscheidend wandelfestijn.

Lees verder

Strand en duinen van Egmond

Al meer dan 1000 jaar zijn de 3 Egmonden bekend eerst tot een aantal jaren geleden als zelfstandige gemeente maar na de fusie heten de drie dorpen nu ook Bergen niet alleen omdat de Zee een bijna magische uitstraling heeft. Vooral tijdens de zomermaanden als de zee lichtgeeft door "zeevonk" het is dan goed toeven [...]

Lees verder
Bezig met laden

Sportcafé de Werf | Egmond aan Zee

WELKOM BIJ SPORTCAFÉ DE WERF

Sportcafé de werf is een echt bruin Café waar je kunt genieten van een dorstlessend pilsje, één van onze speciaal bieren van de tap, of een alcoholvrij biertje.
Liever iets anders?Kijk dan eens op onze zeer uitgebreide whisky of jenever kaart. Natuurlijk hebben wij ook een ruim assortiment aan wijnen, cocktails, shots en alcoholvrije dranken.
Heb je trek? Dan kun je ook genieten van diverse hapjes, zoals een hotdog, nachos, bittergarnituur, bites van onder andere oude kaas en osseworst of verschillende tosti’s.
Heb je een feestje en zoek je nog een leuke locatie om dit te vieren? Ook hiervoor is onze zaak te huur, neem voor meer informatie contact met ons op.
 
Surf naar de website: www.cafedewerf.nl

Bij Sportcafé de werf kun je natuurlijk diverse sportwedstrijden kijken op onze vier TV schermen. Geniet van voetbal en Formule 1 wedstrijden die live worden uitgezonden op FOX en Ziggo Sport.
Ons café biedt ook de mogelijkheid om gezellig een potje te biljarten, een rondje te darten of een andere spellen te spelen.

ZIGGO SPORT

FOX LIVE SPORT

LIVE OPTREDENS

Zuiderstraat 411931GD Egmond aan Zee
Tel.: 072 507 1390Email: [email protected]

OPENINGSTIJDEN

Maandag en Dinsdag gesloten tijdens de wintermaanden.
Woensdag t/m Zaterdag
16:00 t/m 02:00 uur
Zondag van 12:00 t/m 02:00 uur

TIP:
Ga voor je bezoek eerst lekker Italiaans etenbij Angelos Restaurant schuin tegenover op het Pompplein.
Erik Reemst
Webmaster Egmondonline, Erc Automatisering

Webcam Gevangenishotel Hoorn

Welkom in het gevangenishotel van Hoorn. Een uniek hotel met bijzondere kamers en een uitzonderlijke ambiance.
Het bajeshotel, zoals het hotel hier in Hoorn ook wel wordt genoemd, heeft bij de restauratie van de gevangenis op het Oostereiland 11 cellen in een staat weten te houden die niet veel afwijkt van hoe het vroeger was.
Hierdoor kunt u nu zelf ervaren hoe het is om in een echte gevangeniscel te overnachten.
Cellen 
Op de benedenverdieping vindt u de gang met de 11 voormalige cellen. Dit cellenblok werd door de gevangenen “De Sluis” genoemd. Deze cellen, welke volledig zijn gerestaureerd en aangepast aan de wensen van een hotelkamer, geven een gevoel van melancholie. Op de 2e verdieping van het hotel bevinden zich nog 14 ruimere kamers, waarvan er een aantal uitkijken over het IJsselmeer. En er is zelfs een bruidssuite, waar u na de mooiste dag van uw leven heerlijk tot rust kan komen. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. Tevens beschikken alle kamers over televisie en Internet.

Opgelost, Bellen in je huis kan weer met je GSM

HI10-5S Gsmversterker
Goedkoop en ondersteuning voor alle providers op 2G, 3G en 4G

De nieuwste aanvulling op onze producten is dit model specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse particuliere en kleinzakelijke markt.
Dit instapmodel met een relatief zeer lage prijs en dezelfde kwaliteit standaard als onze andere producten. Wacht niet langer en bestel hem nu!
De HiBoost 5 bands GSM signaalversterker Hi10-5S is ontworpen om elk mobiel signaal te verbeteren voor uw gezin of medewerkers in uw woning, winkel of kantoor. Het beslaat elk binnengebied tot 250m² of 12 meter rondom de binnenantenne en levert direct na installatie gegarandeerd een geweldige communicatie-ervaring met duidelijkere gesprekken en hogere mobiele datasnelheden dan ooit.
 

Belangrijkste kenmerken:
• Ondersteunt LTE800, EGSM900, DCS1800 WDMA2100 en LTE2600 MHz
• Versterkingsregeling Installatie en bewaking via een mobiele app
• Zelf-oscillerende bescherming
• Kwalitatief zeer hoog product
• Voldoet aan ETSI- en 3GPP-normen

 
Meer weten? Click

Gratis Online Escape Room Bevrijd Fort Kijkduin

Escape Room Egmond Nieuwsbericht.
Aangezien we door het coronavirus onze deuren moesten sluiten en het onwijs jammer vinden dat we jullie niet meer kunnen laten genieten van onze escape room in Egmond om die reden hebben we een online escape room gemaakt: Bevrijd Fort Kijkduin. Het leuke aan deze online escape room is dat je echt kunt rondlopen op het fort en over de geschiedenis leert.
Gratis te spelen online escape room
Het verhaal

Het draait in deze online escape room om één ding: het bevrijden van de directeur. Lange Jaap, een veel geziene gast op Fort Kijkduin, heeft hem namelijk gevangen genomen. Hij wil graag dé gids zijn en probeert het op deze manier op te nemen tegen de vaste gids van het fort, Marcel. Hij heeft dan ook een duidelijke videoboodschap voor Marcel. Jaap heeft het hele fort overhoop gehaald en allemaal puzzels verstopt over het fort. Aan de spelers de taak om gids Marcel te helpen met het oplossen van de puzzels en zo de directeur te bevrijden.
GRATIS met een vraag.
De online escape room is geheel gratis te spelen. Om ons te bedanken en te steunen kun je wel een donatie achter laten en daarmee kun je weer een prijs winnen. Onder andere een ticket voor onze nieuwe escape room: de hidden temple. De online escape is met maximaal 4 personen te spelen en is zowel voor gezinnen als voor vriendengroepen geschikt. Ook spelen op afstand is mogelijk.

 

Trailer Bijvrijd Fort Kijkduin

Wat is een online escape room
Een escaperoom is een (groeps)activiteit waarbij je samen met je partner in crime, of een grotere groep onderdeel bent van iets groters. Je heb een beperkte tijd om een mysterie op te lossen door je te wanen in een andere realiteit. Aan de hand van puzzels en raadsels dien je de oplossing te vinden. 

Naar de website van de online escape room

Uw naam of bedrijf of instelling.Escape Room Egmond (Online escape room Bevrijd fort kijkduin)Uw website (indien van toepassing)https://bevrijdfortkijkduin.nl/Uw email [email protected]

Populair in Egmond aan Zee

Wist u dat?
Wist u?
De “Nieuwjaarsduik” vindt elk jaar plaats op 1 januari in Egmond aan Zee. Talloze mensen lopen het koude water in om het nieuwe jaar te beginnen.
De volgende special vindt plaats op de tweede zondag van januari: Bij de halve marathon van Egmond met meer dan 10.000 deelnemers gaat de route deels over het Noordzeestrand en de duinen.
Noord-Holland heeft na een gebiedshervorming in 2016 nog 48 gemeenten – waaronder Amsterdam, Alkmaar, Zandvoort, Purmerend, Zaanstad, Enkhuizen, Hoorn, Haarlem en Haarlemmermeer.
Hoe komt u er Wat zijn populaire routes naar Egmond aan Zee?
Egmond heette ooit een gemeente in Nederland, die bestond uit drie wijken. Sinds 2001 doet de grootste wijk, Egmond aan Zee, Schoorl, Bergen (met Bergen aan Zee), Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef.
De gemeente Bergen. Egmond aan Zee ligt direct aan zee en heeft indrukwekkende stranden, duinen, huizen en accommodaties.
De gemeente is gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Holland – ongeveer 35 kilometer van Amsterdam en tien kilometer van Alkmaarweg. Als u met een eigen auto naar het gehuurde vakantiehuis of vakantie appartement rijdt, heeft u een comfortabele route naar de badplaats. Het snelwegennet in Nederland is voorbeeldig. Vanuit de grotere steden kunt u via landweggetjes rechtstreeks naar Egmond aan Zee. Je kunt ook met de trein reizen.
U vermijdt gegarandeerd files op de snelwegen. Met de ICE bereikt u vanuit vele Duitse steden het treinstation in Amsterdam. Van daaruit bereikt u gemakkelijk Heiloo, een naburige stad in Egmond. De laatste kilometers leg je af met een TreinTaxi. Een bijzonder goedkope taxi voor treinreizigers.
Weer & klimaat Wanneer is de ideale reistijd voor Egmond aan Zee?
Zelfs in de winter aangenaam
Noord-Holland(of Noord-Holland in de landstaal van Nederland) kenmerkt zich door een zeeklimaat. Extreme temperaturen zijn dan ook niet te verwachten. Vakantiegangers waarderen de aangename zeelucht en de aangename klimatologische omstandigheden aan zee. Sterke winden zijn vaak te verwachten, maar maken deel uit van de ervaring voor veel vakantiegasten. Egmond aan Zee en omgeving hebben in de zomer meestal gematigde temperaturen. De waarden in de winter zijn niet bijzonder laag. Lente en vroege zomer krijgen veel zon. Als uw goedkope vakantieappartement of vakantiehuis dichtbij zee en strand ligt, is de kans op zon groter. U krijgt dus de ideale omstandigheden voor een ontspannen vakantie in gezellige accommodatie die u privé kunt huren.
Attracties Wat zijn de meest bezochte attracties in Egmond aan Zee?
Duinen zover het oog reikt
Een van de bekendste bezienswaardigheden in de regio is de vuurtoren in Egmond aan Zee. Deze is in 1834 gebouwd en vernoemd naar de navigator van Speijk. De vuurtoren wordt beschouwd als het symbool van de plaats. Ook de oude binnenstad van Egmond aan Zee is indrukwekkend, met mooie vissershuisjes in de typisch Nederlandse bouwstijl. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de plaats, raden we het Museum van Egmond aan. Een populaire bestemming is de Torensduin-duin, die wordt beschouwd als een geweldig uitkijkpunt. Het Noord-Hollands Duinreservaat wacht er al op om ontdekt te worden! Dit is een natuurgebied met duinen die alleen toegankelijk zijn tot zonsondergang. Bent u te gast in een vakantie appartement of een goedkope vakantiewoning in Noord-Holland, dan is ook de Beverwijkse Bazaar een aanrader. Het is een grote overdekte markt in de stad Beverwijk. In een van de grootste markthallen van Europa vind je meer dan 300 kramen, 69 restaurants en 700 winkels. De markt is sinds 1984 elke zondag geopend van 8.30 uur tot 18.00 uur.
Kunst & Cultuur Wat moet je zien in Egmond aan Zee?
30.000 kilo kaas
Privé een vakantiewoning of vakantiehuis huren en de omgeving van Egmond aan Zee verkennen. In de wijk Binnen staat bijvoorbeeld een indrukwekkende tiende-eeuwse benedictijnenabdij. Het is een van de oudste kloosters van Nederland. Ook de overblijfselen van kasteel Egmond in Egmond aan de Hoef zijn van cultureel en historisch belang. De nabijgelegen steden Amsterdam, Haarlem en Alkmaar zijn een dagtocht waard. Alkmaar ligt op slechts tien kilometer afstand. Daar beleef je veel cultuur in het centrum, bijvoorbeeld in het Stedelijk Museum, in het Biermuseum, in het Beatles Museum of in het Kaasmuseum. De grootste trekpleister van de stad is de beroemde kaasmarkt. Deze historische instelling bestaat sinds 1365 en vindt elke vrijdag plaats van april tot september. Daarna verandert Alkmaar in een kleurrijk en folkloristisch festival. En de selectie is gigantisch: tot 30.000 kilo kaas wacht op potentiële kopers. Ook zijn er elke woensdagavond en donderdagochtend populaire markten in Egmond aan Zee. In de zomer nodigt de plaats je ook uit voor een groot Caribisch festival, waar Egmond in het Caribisch gebied is versierd. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in Haarlem: in het Frans Hals Museum kun je het werk van de portretschilder Frans Hals uit de 17e eeuw bewonderen. waarop Egmond Caribisch is ingericht. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in Haarlem: in het Frans Hals Museum kun je het werk van de portretschilder Frans Hals uit de 17e eeuw bewonderen. waarop Egmond Caribisch is ingericht. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in Haarlem: in het Frans Hals Museum kun je het werk van de portretschilder Frans Hals uit de 17e eeuw bewonderen.
Gastronomie & culinair Wat heeft de regionale keuken van Egmond aan Zee te bieden?
Niet alleen Gouda en vis
De keuken aan de Nederlandse kust heeft het allemaal. Het is de moeite waard om de culinaire wereld van Egmond aan Zee en omgeving in Noord-Holland te verkennen. Vooral gebakken of ready (frites) met diverse sauzen (mayonaise of pindasaus) zijn bekend. Goudse kaas (Goudse kaas) of Hollandse Nieuwe is wereldberoemd. De koloniale tijd bracht steeds meer internationale invloeden in de keuken. Deze omvatten bijvoorbeeld nasibal of bamibal, een soort nasi goreng of bami goreng in de vorm van gehaktballen. Ook bekend is de Hollandse pudding Vla of de typische braadrolletjes, die frikandel worden genoemd. Probeer ook de gefrituurde en heerlijke Kibbeling-vissnacks. De gemeenten in Noord-Holland hebben altijd een breed aanbod aan visspecialiteiten gehad. Waar het een licht zoute smaak krijgt. Dus als je een appartement of vakantiewoning boekt in Egmond aan Zee, heb je ook de mogelijkheid om de diverse culinaire kwaliteiten van de omgeving te testen.
Activiteiten met kinderen Wat zijn de beste bestemmingen voor gezinnen met kinderen in Egmond aan Zee?
Levendig en rustig Noord-Holland
Wie een vakantie appartement of vakantiehuis in Egmond aan Zee in Nederland boekt, inspecteert meestal eerst het strand. U kunt een fijn zandstrand verwachten en een meer dat zich graag met hoge golven presenteert. Vanuit Egmond heb je de mogelijkheid om kilometers over het strand te lopen, diverse schelpen te verzamelen en de schilderachtige huisjes aan de kust te bekijken. U vindt er ook verschillende hondenstranden. Het hele gezin komt aan zijn trekken als ze kunnen genieten van het bruisende Nederlandse leven in de smalle straatjes, op de gezellige strandtentjes of ’s avonds met livemuziek op het Pompplein. Natuurvrienden trekken graag naar Heiloo, waar ze prachtige wandelroutes vinden. Je komt door dicht begroeide en originele bossen. Een geweldige familie-ervaring is ook een fietstocht door de bossen en duinen naar Bergen. Hier vind je ook interessante winkels, huizen, galeries en restaurants. Het beschermde duinreservaat strekt zich uit van Camperduin tot IJmuiden over een lengte van circa 20 kilometer. Een geweldig gebied voor gezinnen en actieve vakantiegangers.
Bezienswaardigheden & activiteiten Waar is de mooiste plek in Egmond aan Zee?
Miljoen tulpen
Geen vraag: De grootste attractie van Egmond aan Zee is het prachtige, kilometerslange zandstrand en de ligging direct aan de Noordzee. De badplaats werd hier landelijk bekend om. Hier kunt u genieten van puur strandleven, baden in de zon, zwemmen of uzelf trakteren op een hapje of een drankje in een van de gezellige strandpaviljoens. Als je wat rust wilt van de drukte, kun je langs het strand lopen en je gedachten laten afdwalen. Een ander hoogtepunt is de indrukwekkende duingordel van Noord-Holland, die zich over vele kilometers langs de kust van de Noordzee uitstrekt. Veel van de huizen zijn direct in de duinen gebouwd en zijn zeker een blikvanger. De duinen beschermen het vasteland tegen de zee en het drinkwater. Huur je in het voorjaar een accommodatie in Egmond aan Zee, dan heb je de kans Een bijzonder spektakel om naar te kijken: Veel boerderijen in de omgeving zijn gespecialiseerd in het telen van tulpenbollen. Daarom bloeien in het voorjaar miljoenen tulpen in verschillende kleuren en omhullen het toch al unieke landschap in een kleurrijke caleidoscoop.

Bezig met laden

Schrijf een artikel of nieuwsbericht

Hotel dealsBooking.com

Slecht gsm signaal in uw huis?

112 meldingen in de regio

Buienradar

x Logo: Shield
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield