EGMONDEN – Hoewel de foto’s slechts impressies zijn en nog niets definitief is, is het toch boeiend om een glimp op te vangen van het toekomstige voetbalcomplex van VV Egmond op de locatie van de voormalige Zeevogels-club aan de Hogedijk in Egmond aan den Hoef. Deze mening werd gedeeld door de aanwezigen tijdens een sponsoravond van VV Egmond in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Aan de vorming van deze fusieclub is veel voorafgegaan. De plannen om de voormalige clubs Zeevogels (Egmond aan den Hoef), Egmondia (Egmond aan Zee) en Sint Adelbert (Egmond-Binnen) te verenigen tot de fusieclub VV Egmond gaan terug tot minstens 2014. Een eerder plan om de Egmonderstraatweg als locatie voor de fusie te kiezen, werd in augustus 2022 vernietigd door de afdeling rechtspraak van de Raad van State. Daarna besloten de drie clubs de keuze voor een fusielocatie – een van de drie bestaande terreinen – over te laten aan de gemeenteraad, waarbij de Hogedijk uiteindelijk werd gekozen.

blank
blank

‘Alles rond in twee jaar’

Gesprekken met de gemeente over de ontwikkeling van de nieuwe fusielocatie zijn gaande en worden gekenmerkt door intensiteit en constructiviteit, aldus VV Egmond. De fusieclub streeft ernaar om binnen twee jaar alles afgerond te hebben en te kunnen spelen op het nieuwe complex. Sinds de zomer van 2023 zijn de voorbereidingen in volle gang: er wordt nog steeds druk getekend, geschetst en gepland.

VV Egmond meldt dat de financiering voor het complex, bestaande uit vier natuurgrasvelden en één kunstgrasveld, rond is. De gemeente Bergen neemt de financiering voor haar rekening, legt het grote en uitgebreide complex aan en wordt eigenaar ervan. VV Egmond zal het terrein huren. De club benadrukt dat er hard wordt gewerkt om de financiering rond te krijgen en beschouwt dit als een enorme uitdaging die hoe dan ook zal worden overwonnen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van VV Egmond.

VV Egmond is een voetbalclub gevestigd in Egmond aan den Hoef, Nederland. De club is ontstaan uit een fusie tussen de voormalige clubs Zeevogels (Egmond aan den Hoef), Egmondia (Egmond aan Zee) en Sint Adelbert (Egmond-Binnen).

Deze samensmelting heeft tot doel de krachten te bundelen en een sterke gemeenschap te vormen binnen het Egmondse voetbal. Met een rijke geschiedenis en een gedreven gemeenschap achter zich, streeft VV Egmond naar succes op en buiten het veld, terwijl het de waarden van sportiviteit en samenwerking hoog in het vaandel houdt.

blank

 (Bron afbeeldingen: VV Egmond).

blank
Beter GSM signaal met een HIBOOST GSM Versterker
blank