EGMOND AAN ZEE – De zomerbraderie in het centrum van Egmond aan Zee wordt dit jaar een groot feest! Er is van alles te beleven voor jong en oud, dankzij de toevoeging van lokale aanbieders, kunst, verzamelingen, activiteiten, attracties en lokaal talent. Dat vertelt ondernemersvereniging BIZ Egmond aan Zee met trots.

 

blank

fotos: biz egmond aan zee

 

Joost Botman van de organisatie zegt dat de ondernemersvereniging de afgelopen winter hard heeft gewerkt om de Egmondse Zomerbraderie nog leuker te maken. “De braderie is al jaren een populaire bestemming voor toeristen uit de hele regio, maar door corona was het vorig jaar wat minder druk. Daarom hebben we samen met de nieuwe marktmeester Leo van der Stam, de markt een flinke opfrisbeurt gegeven. Met de vele activiteiten en attracties wordt het een gezellige dag voor het hele gezin.”

Van optredens tot standwerkers-concours

De markt vindt in juni, juli en augustus elke woensdag plaats tussen 16.00 uur en 21.30 uur. Dan kun je genieten van straatartiesten en lokaal talent die optreden. Op het Eymaplein kun je onder andere meezingen met shantykoor de Zaalneelden, swingen met muziekvereniging Eensgezindheid en kijken naar musicalvereniging Horizon.

De Egmondse brandweer laat op een aantal woensdagen zien wat ze allemaal kunnen en ook kun je meedoen aan een standwerkers-concours. Wie wordt de beste standwerker van Egmond?

Speciaal voor kinderen

Op meerdere woensdagen kun je naar het Nijntjeplein bij de hoofdstrandopgang voor een programma van Gejut. Daar word je verwelkomd door sprookjesachtige figuren die je uitnodigen voor één van de gratis activiteiten.

Kinderen kunnen in een knutselhoek hun eigen kunstwerk maken van zwerfafval. In de piratenboot kunnen ze een stoere ‘zee-tattoo’ laten zetten. Een anker, haai, zeemeermin of kanonnen. Jij mag het zeggen. En als je durft, kun je ook een piratenkostuum aantrekken. Daarnaast kun je met magisch jutterssop megagrote zeepbellen blazen.

Het hoogtepunt is misschien wel het mega-vis magneet aquarium. Daar kun je met een enorme vishengel vissen, samen met Jan de visserman. Wat zal er aan je hengel hangen? Soms plastic soep of troep, soms zelf snoep.

Op het Pompplein kun je springen op een bungy trampoline of op het Eymaplein op een springkussen. Hou je meer van spelletjes? Dan kun je meedoen aan een mega vier op een rij spel.