Klompenhoeve Egmond

Wie zijn wij

Wij bieden mensen met een verstandelijke beperking een prettige en veilige woon– en werkomgeving.

Een omgeving die inspeelt op ieders mogelijkheden, keuzes en zelfstandigheid. Een omgeving die ook rust, geborgenheid en structuur biedt.

Op de boerderij wonen cliënten in een appartement in een zogenaamde 24-uur woonvoorziening.  Daarnaast wonen er nog cliënten in appartementen van het woonproject van De Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef.

Op de boerderij werken deze en nog andere cliënten uit de omgeving in de geitenhouderij, de zuivelbereiding en de tuinbouw. Zij maken een breed assortiment heerlijke biologische geitenmelk producten zoals kaas en kwark en telen groente en fruit. Ambachtelijke streekeigen producten, in een gezonde en schone omgeving. Hiernaast biedt de Klompenhoeve nog een breed scala aan ambachtelijke, civiele en creatieve activiteiten.

Geschiedenis en Missie

Zorgboerderij De Klompenhoeve is gestart in 1976. Daarmee is het een van de eerste zorgboerderijen in Nederland.

Aan het ontstaan van de zorgboerderij hebben twee zaken in belangrijke mate bijgedragen:

1. Het gegeven dat in de zeventiger jaren de mogelijkheden en de eigenheid van mensen met een verstandelijke beperking steeds centraler kwamen te staan. Nieuwe woon- en werkvormen werden voortaan midden in de samenleving geïnitieerd en niet langer daarbuiten.

2. De ervaring dat cliënten door bezoeken en werkvakanties op de boerderij opbloeiden.
Contact met dieren en de beschutte omgeving stimuleerden hun ontwikkeling.

Missie
Als zorgboerderij De Klompenhoeve willen wij cliënten zinvol agrarisch en ambachtelijk werk bieden en een prettige, veilige woonomgeving. Zodanig, dat zij zich verbonden voelen met de maatschappij en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen.

2 verschillende woonvormen
Woonboerderij De Klompenhoeve

Op woonboerderij De Klompenhoeve is 24 uur begeleiding aanwezig. Deze woonvoorziening bestaat uit 2 stolpen met appartementen. De cliënten voeren met hulp van de begeleiders hun eigen huishouding. Iedere cliënt heeft een eigen cliënt begeleider. Deze stelt samen met de cliënt een ondersteuningsplan op waarin staat waarbij de cliënt ondersteund wordt en op welke manier. Cliënten met 24 uurs begeleiding hebben een verblijfsindicatie en vallen binnen de eigenbijdrageregeling A.W.B.Z.

Woonproject Mosselaan:
In het dorp Egmond aan den Hoef wonen cliënten in een eigen appartement waar zij met ondersteuning zelfstandig wonen. Afhankelijk van indicatie en begeleidingsbehoefte krijgen zij ondersteuning in hun eigen thuissituatie. Met hun cliëntbegeleider stellen zij een ondersteuningsplan op. Naast directe begeleidingsuren thuis kunnen de cliënten een beroep doen op de begeleiders van het steunpunt. Het steunpunt is in hetzelfde woonblok gevestigd als de appartementen van de cliënten. Hier kunnen zij dagelijks terecht met hun vragen en problemen of gewoon voor de gezelligheid. Een vrijwilliger geeft er bv ook computerles.

Boerderijwinkel

Het assortiment bestaat uit onder meer:

  • Geitenkaas naturel en kruiden,
  • Egmondsebollen
  • kwark, yoghurt en crème fraiche
  • boter, melk & eieren
  • geraspte kaas, groenten en kruiden
  • bloemen, honing, zelf gemaakte jam
  • koekjes en andere baksels
  • vlees van onze eigen dieren
    (regelmatig aanbod van rund, kalf, varken, lam en geit) enz.

Naast ons eigen assortiment verkopen wij ook producten van andere biologische boeren uit de buurt, bijvoorbeeld kaas van koemelk.

Ook voor cadeauartikelen kunt u in onze winkel terecht, deze artikelen worden gemaakt door cliënten in de dagactiviteitencentra.


De boerderijwinkel wordt gerund door onze cliënten, vrijwilligers en begeleiders.

Zorgboerderij

Is een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf met hieraan verbonden een activiteitencentrum (de Dagboerderij). De boerderij kent verschillende werkgebieden: de geitenhouderij, zuivelbereiding, de tuinbouw en het civiele beheer. Daarnaast worden er verschillende ambachtelijke, vormende en creatieve activiteiten aangeboden.

Het werken op de boerderij vindt op verschillende niveaus plaats, afhankelijk van de indicatie van de cliënt.

In de productiesfeer met een W.S.W.indicatie (Wet Sociale Werkvoorziening). En in de activiteitensfeer met een A.W.B.Z.indicatie (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten).

 

Openingstijden

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Zorgboerderij De Klompenhoeve

Hoeverweg 7
1934 PK Egmond aan den Hoef

Website: http://www.klompenhoeve.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/klompenhoeve

Activiteitencentrum

Er bleek steeds meer behoefte aan activiteiten zonder directe productie-eisen voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben.
De cliënten van de Dagboerderij hebben een A.W.B.Z.indicatie. Zij hebben een kortere werkdag en krijgen meer begeleiding dan de cliënten met een W.S.W.indicatie.

Het activiteitenprogramma dat de Dagboerderij biedt is breed en gevarieerd. Zo vallen de tuinbouw en civiel beheer onder de Dagboerderij.
Het civiele beheer zorgt voor koffie en thee, maaltijden, schoonmaak, werkzaamheden, inkoop, reparatie en schilderwerk.

Daarnaast zijn er timmerwerkzaamheden, winkelactiviteiten, koken en bakken, tekenen en schilderen, zang en toneel.

Werkgedeelte/Dagboerderij/Winkel:

072-5067067(alleen maandag tot en met vrijdag  07.00 tot 16.30 uur).

Paarden (06 30 68 08 98 )

Woonboerderij:

072-5063513 (woonkantoor)