U kunt de boot bekijken bij de hoofd-strand-afgang 

De tekenaar verscheen al een paar jaar niet meer in het openbaar. De Utrechter werd wereldberoemd met zijn relatief eenvoudige, maar zeer herkenbare tekeningen. Bruna schreef en illustreerde maar liefst 124 prentenboeken en ontwierp daarnaast vele affiches en omslagen voor de pocketboeken van Zwarte Beertjes.

Tekenaar Dick Bruna is 89 jaar (16-02-2016) geworden. Bruna overleed in zijn slaap. 

 

[instagram-feed feed=8]

De houten boot is een initiatief van vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘Parel’ aan Zee’. De vereniging wil Egmond onsterfelijk maken als het ‘Nijntjedorp’ met het plaatsen van de boot op het ‘Nijntje aan Zee’-pleintje. Het wereldberoemde konijn ‘Nijntje’ heeft al een museum in Utrecht, de woonplaats van Dick Bruna.

Bezoekers kunnen in de boot plaatsnemen voor een mooie foto met Nijntje.

 

Het Nijntje aan zee ”Pleintje” werd samen met de Nijntje boot gedoopt door de heer Dick Bruna zelf die was benadert door de Vereniging Dorpsbelangen Egmond en de Nijntje boot werd o.l.v.de heer Chiel Zwaanswijk gemaakt door de Mannen die ook ”De pinck”hebben gebouwd.. De heer Bruna tekende Nijntje zo’n 50 jaar geleden voor zijn zoon op het strand van Egmond aan zee,dus in dit prachtige ”Derp” is Nijntje dus geboren en wordt nog steeds voorgelezen door Papa,Mama, Opa, Oma, enz,enz.
Dick Bruna - Nijntje Boot
U kunt de boot bekijken bij de hoofd-strand-afgang 

Tekenaar Dick Bruna is 89 jaar (16-02-2016) geworden. Bruna overleed in zijn slaap. De tekenaar verscheen al een paar jaar niet meer in het openbaar. De Utrechter werd wereldberoemd met zijn relatief eenvoudige, maar zeer herkenbare tekeningen. Bruna schreef en illustreerde maar liefst 124 prentenboeken en ontwierp daarnaast vele affiches en omslagen voor de pocketboeken van Zwarte Beertjes.

Ook internationaal maakt Bruna sinds de jaren zestig furore met zijn werk. Vooral in Japan geniet Bruna’s werk grote waardering, omdat zijn stijl perfect aansluit bij de heersende voorkeur voor minimalisme. De boeken van Dick Bruna zijn in meer dan vijftig talen uitgegeven. In totaal werden er meer dan 85 miljoen exemplaren verkocht