Manege-de-Hoef

Kom een unieke ervaring beleven van een paarden strandrit door de Egmondse duinen en over het strand bij Egmond-Binnen

Bij Manege de Hoef zijn buitenritten een fantastische manier om de natuur te verkennen. Onze locatie ligt op slechts 10 minuten stappen op afstand van de prachtige Kennemerduinen met de paarden. Bovendien is het strand slechts een half uur rijden verderop, waar de paarden een heerlijke uitlaatkans krijgen.

Alleen ervaren ruiters worden toegelaten om mee te gaan naar het strand, omdat de paarden daar de vrijheid hebben om zich te laten gaan. Bijna elk weekend organiseren we duinritten en zelfs als je nog geen klant bij ons bent, kun je altijd een afspraak maken voor een avontuurlijke buitenrit.

Strandritten in het weekend

Bij Manege de Hoef in Egmond aan Zee, kun je de unieke ervaring beleven van een strandrit door de Egmondse duinen. Dit is een geweldige gelegenheid om even heerlijk uit te waaien op het strand en deel te nemen aan een activiteit die elke ruiter een keer moet meemaken. Wij organiseren regelmatig strandritten in het weekend, altijd vroeg in de ochtend zodat we het rustige strand voor onszelf hebben. Ook bij slecht weer gaan onze ritten door, dus neem je regenjas mee!

Alleen de grotere pony’s en paarden nemen deel aan deze rit, voor de kleinere pony’s is het te zwaar en gaat de groep te snel. Daarom zijn strandritten niet geschikt voor jonge kinderen. Jonge ruiters kunnen het beste advies vragen aan hun instructeur, die hen zal kunnen adviseren of ze er al klaar voor zijn.

Vol gas over het strand

Vertrek vanaf de manege met een ervaren instructeur die de duinen in de omgeving op zijn duimpje kent. We rijden door de duinen over de beroemde heuvels naar het strand en eenmaal daar, gaan we vol gas over het strand. Echter, het is belangrijk om voldoende rijervaring te hebben, aangezien onze paarden graag hun benen strekken en soms druk kunnen zijn. Als je twijfelt of je ervaren genoeg bent voor deze rit, neem dan contact met ons op. Soms is het verstandiger om eerst een duinrit te doen.

Voor jonge kinderen organiseren we wel duinritten, dus informeer naar onze kinderritten.

Kortom, een strandrit bij Manege de Hoef is een must voor elke ruiter die op bezoek is in de kustregio van Noord-Holland! Dit stoere avontuur mag niet ontbreken op je bucketlist tijdens je verblijf in Egmond aan Zee.

Video verslag van een Duin en strandrit met onze paarden

Duinritten met onze paarden en jou als berijder

Manege de Hoef ligt aan de Kennemerduinen. Dat is een veelzijdig natuurgebied dat zich naar het noorden uitstrekt tot de Hondsbosschezeewering bij Hargen aan zee en in het zuiden tot het Noordzeekanaal bij Wijk aan Zee. Aan de westkant gaan de duinen over in strand en zee en aan de oostkant liggen tussen de duinen en de bewoonde wereld de bloembollenvelden, waar Nederland beroemd om is. Er zijn speciale ruiterpaden en je kan er heerlijk paardrijden. Het is goed mogelijk dat je tijdens je rit roofvogels, fazanten, konijnen, hazen, eekhoorntjes of misschien wel een wild paard of een duingrazer tegen zal komen.

Manege de Hoef organiseert in het weekend en in de vakanties vele duinritten te paard.

De duinritten te paard worden altijd begeleid door een van onze ervaren medewerkers die het duingebied zeer goed kennen. Deelname is alleen voor ervaren ruiters. Voor een veilige en plezierige rit is het van belang dat de deelnemers het paardrijden in draf en galop beheersen.

Er zijn verschillende soorten duinritten te paard. Het meest gangbaar zijn de paarden-duinritten zijn van twee of drie uur. Daarnaast worden er langere paardrijritten georganiseerd waarbij tussentijds pauzes worden ingelast zodat de paarden en ruiters de gelegenheid hebben om wat te eten en drinken. De groep kan klein of groot zijn. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen. Het is ook mogelijk om een duinrit met een besloten groep te maken. Je kunt dan zelf bepalen wie er mee gaat. De groep moet dan uit minimaal zes personen bestaan die allen voldoende ervaren zijn

Voor een buitenrit met onze paarden moet je je vooraf inschrijven om verzekerd te zijn van een plaats. Bel tijdens onze openingstijden voor meer informatie over de vertrekdata of het maken van een afspraak op: 072-506 5840

paarden-strandrit-egmond

Kinderrit
Regelmatig staan er ook speciale kinderriten op de kalender. Ook kinderen moeten een bepaald niveau rijden voordat ze mee mogen op een duinrit, dit is vanwege de veiligheid. Ook tijdens kinderritten komen stap, draf en galop aan bod, alleen ligt het tempo iets lager omdat er voornamelijk pony’s meegaan (en rustige paarden).

Privérit
Liever in een besloten groep een buitenrit maken? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Je krijgt altijd een ervaren begeleider mee. Informeer naar de kosten en mogelijkheden.

Extra informatie
Wij rijden geen buitenritten met onervaren ruiters, dit geldt ook voor privé- en kinderritten. Bij twijfel kun je altijd even contact opnemen. Het maximum gewicht voor ruiters is bij ons 100 kg bij een normaal postuur. Dit vanwege het welzijn van onze paarden. 

Manege de Hoef

Manege de Hoef heeft al meer dan 50 jaar ervaring op gebied van paardensport en alles wat daarbij komt kijken. Op de manege staan zo’n 70-80 paarden. In het bijzonder onze manegepaarden- en pony’s. Deze zijn met zeer veel zorg speciaal voor de manege uitgezocht.

De manege bevindt zich aan de Herenweg in Egmond aan den Hoef, dicht bij diverse uitrijmogelijkheden.

Contactgegevens:

Manege de Hoef
Herenweg 130
Egmond aan den Hoef

Email: [email protected]
Telefoon: 072 506 5840
Website :http://www.manegedehoef.nl

Rekeningnummer:
NL16INGB0005023847

Annuleringstermijn:
Lessen: 4 uur
Duinritten: 24 uur
Wedstrijden en activiteiten: 7 dagen
Strandrit: 7 dagen (Annuleren alleen telefonisch) 

LET OP: We hebben op de manege geen pin mogelijkheden!