[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Eigen paard

Wilt u met uw eigen paard gaan rijden in en om Egmond? In de omgeving zijn diverse stallingsmogelijkheden. Ook zijn er in de omgeving diverse manages die paarden verhuren. In de maneges staan de paarden voor u klaar om een paar dagen lekker de natuur in te gaan. U komt door bossen, duinen en langs het strand. Elke dag wordt onder begeleiding een buitenrit gemaakt. Een tocht overdag is lekker ontspannend, maar er worden ook spannende avond- of zelfs nachttochten georganiseerd.

Duinritten

Manege de Hoef ligt aan de Kennemerduinen. Dat is een veelzijdig natuurgebied dat zich naar het noorden uitstrekt tot de Hondsbosschezeewering bij Hargen aan zee en in het zuiden tot het Noordzeekanaal bij Wijk aan Zee. Aan de westkant gaan de duinen over in strand en zee en aan de oostkant liggen tussen de duinen en de bewoonde wereld de bloembollenvelden, waar Nederland beroemd om is. Er zijn speciale ruiterpaden en je kan er heerlijk paardrijden. Het is goed mogelijk dat je tijdens je rit roofvogels, fazanten, konijnen, hazen, eekhoorntjes of misschien wel een vos of een wezel tegen zal komen.

Manege de Hoef organiseert in het weekend en in de vakanties vele duinritten.
De duinritten worden altijd begeleid door een van onze ervaren medewerkers die het duingebied zeer goed kennen. Deelname is alleen voor ervaren ruiters. Voor een veilige en plezierige rit is het van belang dat de deelnemers het rijden in draf en galop beheersen.

Er zijn verschillende soorten duinritten. Het meest gangbaar zijn de duinritten van twee of drie uur. Daarnaast worden er langere ritten georganiseerd waarbij tussentijds pauzes worden ingelast zodat de paarden en ruiters de gelegenheid hebben om wat te eten en drinken. De groep kan klein of groot zijn. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen.Het is ook mogelijk om een duinrit met een besloten groep te maken. Je kunt dan zelf bepalen wie er mee gaat. De groep moet dan uit minimaal zes personen bestaan die allen voldoende ervaren zijn

Voor een buitenrit moet je je vooraf inschrijven om verzekerd te zijn van een plaats.
Bel tijdens onze openingstijden voor meer informatie over de vertrekdata of het maken van een afspraak op: 072-506 5840[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”http://youtu.be/Vsvt3uj_p98″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Speciale duinritten

Op Manege de Hoef worden geregeld speciale duinritten georganiseerd.

Seizoengebonden Duinritten

De seizoensgebonden ritten van Manege de Hoef zijn o.a.:

Dagtochten: duinritten van ongeveer negen uur (via Heemskerk) of ongeveer zeven uur (via Schoorl) waarbij diverse tussenstops worden gemaakt en paard en ruiter rijkelijk worden voorzien van eten en drinken.

Pannenkoekenrit: Twee uur durende duinrit en na afloop onbeperkt pannenkoeken eten in de kantine.

Boerenkoolrit: Twee uur durende duinrit en na afloop onbeperkt boerenkool met worst eten in de kantine.

Snertrit: Twee uur durende duinrit en na afloop onbeperkt erwtensoep eten in de kantine.

Barbecuerit: Twee uur durende duinrit en na afloop gezellig barbecuen op de manege

Fondue/gourmetrit: Twee uur durende duinrit en na afloop lekker fonduen in de kantine.

Luilakrit: Vroeg opstaan, om 5.00 uur ’s ochtends op je paard zitten, een duinrit van twee uur maken en na afloop genieten van een welverdiend ontbijt in de kantine.

Dauwtraprit: Vroeg opstaan, om 6.00 uur ’s ochtends op je paard zitten, een duinrit van twee uur maken en na afloop genieten van een welverdiend ontbijt in de kantine.

Oliebollenrit: Op 31 december het jaar afsluiten met een duinrit van twee uur en daarna onbeperkt oliebollen eten in de kantine.

Nieuwjaarsrit: Het nieuwjaar inluiden met een duinrit van drie uur met na afloop een heerlijke lunch in de kantine.

Meer informatie over de data hiervan kun je krijgen door ons telefoonnummer te bellen: 072–506 5840[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Contactgegevens:

Manege de Hoef
Herenweg 130
Egmond aan den Hoef

Email: [email protected]
Telefoon: 072 506 5840
Website :http://www.manegedehoef.nl[/vc_column_text][vc_single_image image=”3463″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ponykamp

De ponykampen zijn ieder jaar weer een groot feest. Het programma zit boordevol activiteiten en erg veel rust krijg je niet. Wel veel eten, gezelligheid en heel veel paardrijden!!!

De ponykampweek bestaat uit vijf dagprogramma’s, van ongeveer 9.00 uur ’s ochtends tot ongeveer 20.30 uur ’s avonds. Je slaapt dus niet op de manege. Zorg dat je een goede nachtrust hebt want reken maar dat je moe bent na zo’n ponykampdag! De week duurt van maandag t/m vrijdag.

Het programma zit boordevol paardenactiviteiten. Je hebt de hele week een eigen paard of pony, die je zelf kiest bij inschrijving voor het kamp, wees er dus op tijd bij als een speciaal paard op het oog hebt! Wanneer je ’s ochtends op de manege komt ga je eerst je paard lekker buiten in het zonnetje zetten en goed verzorgen, borstelen en hoeven krabben. Als je paard lekker geborsteld is en zijn hoeven schoon zijn ga je opzadelen. En dan begint het ochtendprogramma altijd met paardrijden, een leuke duinrit, een carrouselles, spelletjes of een polderrit.

Na een lekkere lunch (waarbij je je helemaal vol mag eten zolang je nog maar op je paard kan rijden) begint het middagprogramma, een duin- of polderrit, springles, speurtocht te paard of dressuurwedstrijd maar ook andere activiteiten zoals zwemmen. Wanneer je je hebt volgegeten aan het avondeten start het avondprogramma met soms weer paardrijden maar ook een dart-avond, karaoke en als afsluiting op vrijdag de bioscoop.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Strandritten

Van oktober tot in april organiseren wij iedere zondagmorgen een strandrit.
Dit is een rit voor vergevorderde ruiters die over een gedeelte van het strand tussen Castricum en Egmond Binnen voert. Door het duingebied van Egmond en omstreken rij je naar het strand waar je een fantastische ervaring zult beleven. Op het teken van de zeer ervaren begeleider zullen alle paarden in hun snelste galop een gedeelte van het strand afleggen. Klik op het plaatje voor een filmpje van een strandrit!

Het is dus van het grootste belang dat de ruiter het paard goed onder controle kan houden.

Hiervoor is het dan ook noodzakelijk dat wij moeten weten of de ruiter geschikt is voor zo’n strandrit.

Als je een strandrit wilt afspreken en je bent bij ons nog niet bekend, dan is het verstandig om eerst een andere rit bij ons te maken, zodat wij kunnen beoordelen of je in staat bent een strandrit te rijden.

De strandritten zijn zeer populair en dus ook snel volgeboekt. Wees er dus vlug bij![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]