Vanaf oktober tot maart kun je de ijzers weer onderbinden en heerlijk schaatsen op IJsbaan de Meent, hét recept voor een sportief dagje uit in Alkmaar!

De half overdekte 400 meter baan en aparte ijshal staan garant voor veel schaatsplezier. Schaatsen huren, schaatsles? Aan alles is gedacht bij IJsbaan de Meent.

De banen

 • Een 400-meterbaan: deze baan is half overdekt. Het binnenste gedeelte van de baan is blauw gekleurd, dit is het gedeelte waar de snelle schaatsers hun rondjes maken. Op de rest van de baan kan iedereen in eigen tempo schaatsen.
 • Een IJshal van 30 bij 60 meter: deze baan is volledig overdekt, er hangen enkele discolichten, aan de muur mooie schilderingen met als onderwerp allerlei zaken die met Alkmaar te maken hebben.

 

Kinderpartijtjes

meent-kinderenDe Meent worden verzorgd door schaats- en skeelerschool In Balans. Wilt u na afloop enthousiaste verhalen van de kinderen horen, kies dan voor een compleet partijtje met schaatsles. U kunt kiezen uit:

– Schaatspartijtje (v.a. 6 personen, € 12,- p.p.)

– IJshockeypartijtje (v.a. 8 pers. > 8 jr; € 11,- tot € 13,50 afhankelijk van de groepsgrootte)

– Curlingpartijtje (v.a. 8 pers. > 8 jr; € 11,- tot € 13,50 afhankelijk van de groepsgrootte)

Alles wordt dan verzorgd door de schaatsschool. Succes verzekerd.

informatie over kinderpartijtjes

Zijn de kinderen beginnende of (ver-) gevorderde schaatsers, skaters of skeeleraars, jong of oud (v.a. 6 jaar); de kinderpartijtjes zijn door ons aan te passen aan ieder gewenst niveau en kunnen worden verzorgd op elke dag en elk tijdstip dat de schaatsbaan of skeelerbaan geopend is.

In de zomermaanden kunt u ook een skate/skeelerpartijtje of skatehockey/streethockeypartijtje organiseren

De verzorging van de baan

De 400-meterbaan wordt afhankelijk van de openingstijden twee tot zes keer per dag gedweild. De ijshal een tot twee keer per dag. De exacte tijden kun je op de website vinden. Tijdens het dweilen is het niet toegestaan om de baan te betreden, het duurt ongeveer twintig minuten. Wordt de ijsbaan gedweild dan kun je naar de ijshal en omgekeerd.

IJshal de Meent Alkmaar

meent-disco

In (een deel van) de ijshal van de Meent (30×60 mt) kan -onder begeleiding- door de basisschooljeugd worden geijshockeyd. Ook kunt u een bedrijfsuitje curling spelen of een kinderpartijtje ijshockey. Er wordt dan 1/3 deel van de ijshal afgezet voor dit evenement.

De ijshal beschikt over een unieke licht- en geluidsinstallatie en er wordt dan ook elke vrijdag een schaatsdisco georganiseerd!  Jong en oud kunnen van 16.45 tot 22.00 uur in de ijshal terecht en worden getrakteerd op een lichtshow met disco-, led- en laserlichten die op het ijs worden geprojecteerd. De prachtige ijsvloer in de disco-/ijshal heeft een oppervlakte van 30×60 meter dus er is genoeg ruimte voor iedereen.

De vrijdagmiddag is hierdoor uitermate geschikt om een kinderpartijtje op de ijsbaan te organiseren.

 

Handig om te weten

 • Er is een grote kleedkamer bij de 400-meterbaan, overal ligt materiaal op de vloer waar je in principe met je schaatsen op kunt lopen, dit materiaal ligt ook op de route naar de overdekte hal.
 • Je kunt rekjes lenen bij de ijsbaan, ze staan vlakbij de kleedkamer, net als bij een winkelkar doe je er een munt van 1 euro in.
 • In de kleedkamer kun je een kluisje gebruiken voor kostbare spullen, dit kost 50 eurocent.
 • Bij de kleedkamer vind je een loket, hier kun je schaatsen huren, dit kost 5 euro, een legitimatie als borg is verplicht!
 • In de sportshop (Slikker), bij de ingang van het complex kun je schaatsen laten slijpen vanaf 10 euro en ook schaatsen huren (legitimatie als borg verplicht).
 • Bij de 400-meterbaan vind je een eetgelegenheid, hier kun je iets drinken, of een patatje eten.
 • Op het hele sportcomplex mag niet gerookt worden.
 • Op de 30×60-baan is het schaatsen op Noren toegestaan wanneer de ruimte dat mogelijk maakt.
 • Gebruik van pucks en sticks mag alleen tijdens ijshockeyles.
 • Lesgeven is zonder de toestemming van de directie niet toegestaan.
 • Er worden schaatslessen gegeven, ook voor de jeugd tussen de 6 en de 12 jaar, voor informatie kun je het beste op de website kijken.
 • Soms zijn er grote evenementen op De Meent, dan kan de ijsbaan gesloten zijn, kijk dus altijd even op de website dan kom je niet voor verrassingen te staan.

IJsbaan De Meent Alkmaar

Openingstijden

Vanaf oktober tot maart is het schaatsseizoen kijk voor de actuele openingstijden op hun website klik hier.

Parkeren, fiets, openbaar vervoer

Je kunt gratis parkeren bij het sportcomplex, verder in de buurt (op loopafstand) ook gratis parkeerplaatsen.

Voldoende ruimte om je fiets neer te zetten, de rekken staan onder een afdak. Het is gèèn bewaakte fietsenstalling.

Vanaf station Alkmaar kun je gemakkelijk met de bus bij het sportcomplex komen, kies voor de bus naar Egmond, deze komt langs De Meent.