Deze prachtige fietsroute door Noord-Holland is de perfecte manier om de omgeving te verkennen. Je begint bij Bike Shop Egmond en fietst door de duinen en langs de bollenvelden naar het gezellige Alkmaar. Het Noord-Hollandse polderlandschap biedt weidse vergezichten en vele waterloopjes, waaronder het Uitgeestermeer, dat op de route ligt.

In het seizoen zal de beroemde Bollenteelt, die dit gebied bekleedt, de omgeving nog aangenamer maken. Het is aan te raden af en toe te stoppen en te genieten van de prachtige kleuren van deze bloemen.

Na Alkmaar zul je de mooie Noordermolen tegenkomen, een fraaie oude molen die de perfecte stop is voor een foto. Na het fietsen langs het Uitgeestermeer fiets je door Egmond-Binnen terug naar Egmond aan Zee.

Belangrijke informatie om te weten is dat deze route ongeveer 50 km lang is en ongeveer 3 uur in beslag neemt. Maak er een onvergetelijke dag van en laat je verrassen door de prachtige omgeving en historische bezienswaardigheden.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland